Lyhenteet

Verkkokauppa

Käyttöliittymän kieli: Suomeksi In English

SFS-kauppa / Online-palvelu / SFS Online: Asiakastarinoita

Kiwa Inspecta: Emme tulisi toimeen ilman sähköistä standardikirjastoa

Simo Taitto Laatupäällikkö, Kiwa Inspecta

Kiwa Inspecta on yksi maailman suurimmista testaus-, tarkastus- ja sertifiointiyrityksistä. Standardeja tarvitaan sertifiointityössä päivittäin.
Kiwa Inspecta on valinnut SFS Onlinen työkaluksi standardien hallintaan.
SFS Online on käytännöllinen työkalu

"Meillä Kiwa Inspectassa on yli 600 asiantuntijaa, jotka tarvitsevat standardeja päivittäin työssään. Standardit ovat meidän tärkeimpiä työkaluja. Teemme vuodessa kymmeniä tuhansia tarkastuksia, arviointeja, testauksia ja kalibrointeja, jotka perustuvat standardien vaatimuksiin. Asiantuntijamme ovat liikkeellä jatkuvasti, eikä kymmenien paksujen standardien kantaminen joka päivä auton takakontissa ole erityisen mielekästä.

Kiitos sähköisten standardien, jokaisella on mukana koko standardikirjastomme omalla tietokoneella.

Jatkuva ja vaivaton saatavuus standardeihin on nykyään niin perusasia, että olisi vaikea kuvitella, miten tulisimme toimeen ilman sähköistä standardikirjastoa. Oma työurani on vasta sen verran lyhyt, että itse olen tottunut käyttämään vain sähköisiä standardeja. Vanhoista ajoista muistuttaa konttorimme pitkät hyllyt, jotka ovat täynnä vanhoja standardeja. Onhan se ihan komean näköistä, mutta käytännöllisyydestä voi olla useita mielipiteitä.

Yhteinen standardikokoelma säästää aikaa

Toimimme todella monella eri sektorilla johtamisjärjestelmien arvioinnista vaakojen varmennukseen vain muutaman mainitakseni. Jokaisella toimialallamme on kymmenittäin standardeja. Tämän lisäksi meidän oma laadunhallintajärjestelmämme perustuu akkreditointivaatimuksiin. Standardit ovat siis läsnä päivittäin työssämme, joten on päivän selvää, että kokoelmamme täytyy olla hyvin hallittu ja riittävän kattava. Itsellä ei mene päivääkään, ettenkö avaisi ja tarkistaisi jotakin yksityiskohtaa tai suurempaa asiaa standardeista. Asiantuntijamme arvostavat sitä, että he pääsevät käsiksi koko kirjastoon, milloin haluavat ja missä vain. Myös uusien standardien ostamisen helppous on oleellista. Olisi aikamoinen työ hankkia jokaiselle asiantuntijalle oma kokoelma.

Arvostamme luotettavuutta ja helppokäyttöisyyttä

SFS Online -palvelun avulla standardikirjastomme on jatkuvasti ajan tasalla ja uusimmat standardit ovat heti saatavilla. Kaikki sisäisen laadunhallinnan parissa työskentelevät tietävät, miten tuskallista on pitää yllä ajantasaista vaatimusasiakirjakokoelmaa ja vielä pitää huolta siitä, että kirjasto on kaikkien saatavilla. Laatupäällikkönä arvostan todella paljon sitä, miten luotettava ja helppokäyttöinen palvelu on. Minun ei tarvitse murehtia lainkaan siitä, mihin tuhannet standardit tallennetaan ja miten niiden saatavuus varmistetaan. Kaikki on näppärästi SFS Online -palvelussa."