Lyhenteet

Verkkokauppa

Käyttöliittymän kieli: Suomeksi In English

SFS-kauppa / Tietoa standardeista

Tietoa standardeista

Jos haluat löytää oman alasi standardeja tai tarkistaa jonkin standardin tietoja, ota yhteyttä SFS:n tietopalveluun. Tietopalvelun ammattilaiset selvittävät esimerkiksi standardien voimassaolon tai tekeillä olevien standardien tilanteen. Myös standardien sisällöistä vastaavat tahot yhteystietoineen löytyvät kätevästi tietopalvelun kautta.

Tietopalvelun henkilökunta vastaavaa kysymyksiin arkisin klo 9 - 12 ja klo 12.45 - 15 numerossa 09 1499 3455 sekä sähköpostitse info@sfs.fi.

Laajat standardiselvitykset teemme asiakkaan kanssa yhdessä sovitun toimeksiannon mukaisesti. Hinta on 76 €/ tunti, minimiveloitus 38 €. Tulosteista veloitetaan 13 €/kpl. Hintoihin lisätään alv 24 %.

Luettelot uusista standardeista

SFS julkaisee säännöllisesti luetteloita Suomessa vahvistetuista standardeista ja eurooppalaisen standardisoimisjärjestö CENin julkaisuista. Löydät nämä luettelot SFS:n kotisivuilta.

Voit tilata SFS:n luettelot omaan sähköpostiisi, jolloin saat tiedon uusista SFS-standardeista ja CENin julkaisuista neljä kertaa vuodessa.

Update-palvelu: ajan tasalla ulkomaisista standardeista

SFS:n Update-palvelu seuraa puolestanne ulkomaisia standardeja standardin koko elinkaaren ajan eli ehdotusvaiheesta voimassa olevan standardin kumoamiseen. Näin pysytte ajan tasalla omaa toimintaanne koskevista standardeista.

Seuraamme eri maiden kansallisia standardeja kuten DIN, SEW ja SS sekä eri alojen erikoisstandardeja kuten AD 2000-Merkblatt, ASME ja API. Palveluun voi ottaa mukaan joko yksittäisiä standardeja tai tietyn aihealueen standardeja.

SFS-, SFS-EN-, IEC-, ISO- ja ASTM-standardit eivät sisälly Update-palveluun. Kätevin tapa pysyä niistä ajan tasalla, on hankkia tarvitsemanne SFS-, IEC-, ISO- ja ASTM-standardit käyttöön SFS Online -palvelun kautta. Online-palvelussa standardit ovat aina ajan tasalla ja käytettävissä internetissä ympäri vuorokauden. Kiinnostuitko? Kysy lisää online@sfs.fi.

Kun haluat tilata teitä kiinnostavia standardeja koskevan Update-palvelun, ota yhteyttä SFS:n tietopalveluun puh. 09 1499 3455 tai info@sfs.fi. Palvelu maksaa 118 €/vuosi/aihealue (ns. ICS-pääryhmä). Hinnoittelu voi perustua myös tuntihintaan, jos asiakkaan kanssa sovitaan niin erikseen. Tällöin palvelun hinta on 76 €/tunti . Hintoihin lisätään alv 24 %.

SFS:n kirjastossa voit tutustua standardeihin

SFS:n kirjaston kokoelmat ovat käytettävissä arkisin klo 8 - 16 osoitteessa Malminkatu 34, Helsinki. Kun haluat tulla käymään kirjastossamme, otathan etukäteen yhteyttä. Näin voimme varmistaa, että kirjastonhoitajamme on auttamassa sinua.

Kokoelmissamme ovat muun muassa SFS-, IEC-, ja ISO-standardit. Tervetuloa.

Ajankohtaista sosiaalisessa mediassa

Ajankohtaista tietoa standardeista ja standardisoinnista voit seurata sosiaalisessa mediassa. SFS on läsnä:

Taustatietoa standardeista ja standardisoinnista

Jos haluat tutustua tarkemmin standardien rakenteeseen, niiden käyttämisen hyötyihin tai olet kiinnostunut standardien laadinnasta, kannattaa tutustua esitteisiin ja videoihin, joita löytyy SFS:n kotisivuilta

Osallistu, vaikuta, kommentoi

Kun haluat vaikuttaa ja osallistua standardisointiin, ota yhteyttä SFS:ään (sfs@sfs.fi tai puh. 09 149 9331). SFS ja sen toimialayhteisöt perustavat seurantaryhmiä ja komiteoita sidosryhmiä kiinnostaville alueille.

Lausuntopyyntöpalvelun voit kommentoida standardiehdotuksia. Lausuntopyyntöpalvelu tuo standardiehdotukset avoimesti kaikkien tutustuttavaksi ja kommentoitavaksi. Rekisteröidy käyttäjäksi, niin pääset arvioimaan standardiehdotuksia ja voit kommentoida niiden sisältöä. Rekisteröitymällä palveluun saat myös jaettua standardiehdotuksia kollegallesi ja haastettua muita mukaan.WTO-tietopiste vastaa ulkomailta tuleviin tiedusteluihin standardeista

Suomessa Maailman kauppajärjestö WTO:n teknisiä määräysehdotuksia koskeva tietopiste on työ- ja elinkeinoministeriössä (TEM) ja standardeja koskeva tietopiste SFS:ssä. Lue lisääSFS:n kotisivuilla.