Lyhenteet

Verkkokauppa

Käyttöliittymän kieli: Suomeksi In English

SFS Kauppa / Tietoa standardeista / Ledivalaisimet ja -tuotteet

Ledivalaisimia ja muita ledituotteita koskevat oleelliset standardit

SESKOn asiantuntija on koonnut yhteen ledivalaimia ja –valonlähteitä sekä niihin liittyviä lisälaitteita koskevat turvallisuus- ja suorituskykystandardit. Kannattaa tutustua.

Valaistustuotealueella kaikki kansainväliset IEC-standardit toimivat myös eurooppalaisen työn pohjana. Eurooppalaisten asetusten vuoksi erityisesti valonlähteitä koskeviin standardeihin tarvitaan yhteiseurooppalaisia muutoksia esim. merkintävaatimusten osalta ennen kuin standardit voidaan ottaa käyttöön Euroopassa. EN-standardit puolestaan saatetaan kansallisiksi SFS-EN-standardeiksi. Kaikki ledialueen IEC-standardit otetaan jossain vaiheessa käyttöön Euroopassa, joten tuotesuunnittelussa kannattaa hyödyntää myös IEC-standardeja, ellei vastaavaa SFS-EN-standardia ole vielä olemassa tai jos toimitaan maailmanlaajuisilla markkinoilla.

Tämän linkin kautta löydät luettelon, johon on koottu ledivalaimia ja –valonlähteitä sekä niihin liittyviä lisälaitteita koskevat turvallisuus- ja suorituskykystandardit ryhmiteltynä tuotteittain. Lisäksi luettelossa ovat sovellettavat värinmäärittely-, EMC- ja EMF-standardit. Luettelosta näet eri alueiden oleelliset standardit, joita noudattamalla varmistat, että tuotteesi täyttää eurooppalaisen lainsäädännön vaatimukset. Ledisanasto ja valaisimien turvallisuusvaatimuksia koskevat standardit on käännetty suomeksi, muut standardit ovat englanninkielisiä.