Lyhenteet

Verkkokauppa

Käyttöliittymän kieli: Suomeksi In English

SFS-kauppa / Tietoa standardeista / RAL-värikartat

RAL-värikartat

Suurin osa RAL-värikartoista kuvaa maalien sävyjä. Esimerkiksi RAL Design system plus -väriavaruuden määrittely perustuu kansainväliseen standardiin. Maalien lisäksi on olemassa RAL-koodit metalliväreille ja muovipinnoille.

Suomen Standardisoimisliitto on RAL-värikarttojen jälleenmyyjä Suomessa. Voit tilata useita tuotteita SFS:n verkkokaupan kautta: Tällaisia ovat RAL Classic, RAL Effect ja RAL Design System. Niiden toimitusaika on 1 - 3 arkipäivää.

Jos et löydä etsimääsi tuotetta SFS:n verkkokaupan luettelosta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme (sales@sfs.fi tai puh. 09 1499 3353).

RAL Classic

Nelinumeroiset RAL-värit ovat olleet käytössä jo yli 85 vuotta. RAL CLASSIC on monilla eri aloilla maailmanlaajuisesti käytetty väristandardi, jossa on 213 väriä. RAL CLASSIC kattaa myös turvavärit, varoitusvärit ja metallivärit 9006 ja 9007.

Varastomallit:

RAL K1
RAL K5
RAL K7


RAL Effect

Vesiliukoisia maaleja koskeva innovatiivinen väripaletti teollisuus- ja tuotesuunnitteluun on RAL EFFECT. Kartoissa on 420 yksittäistä väriä ja 70 metalliväriä. RAL EFFECT -värikartat on valmistettu ympäristöystävällisesti ilman lyijyä, kadmiumia tai kromaatteja. Maalien ja lakkojen valmistajat voivat hyödyntää samalla tavalla modernia sävytystekniikkaa ilman raskaita metalleja.

Varastomallit:


RAL E4


RAL Design

Erityisesti arkkitehdeille, suunnittelijoille ja mainostoimistoille tarkoitettu 1625 väriä kattava järjestelmä on RAL DESIGN SYSTEM. RAL DESIGN avaa koko väriavaruuden. Luova värienkäyttö vaatii ehdotonta tarkkuutta ja siksi RAL Design perustuu CIE L*a*b* -väriavaruuteen, joka on CIE:n vuonna 1976 julkaisema väriavaruusmalli.

Varastomallit:

RAL D2
Muut RAL-tuotteet

SFS myy myös muita kuin RAL Design, RAL Effect ja RAL Design System -tuotteita. Muiden tuotteiden toimituskulut ja -aika vaihtelevat. Voit tilata tuotteita ja varmistaa toimituksen tiedot SFS:n asiakaspalvelusta, sales@sfs.fi tai 09 1499 3353. Asiakaspalvelu on auki arkisin klo 8 - 16.

Alla esitellään nämä tuotteet. Alla oleviin tuotteihin hintoihin ja toimituskuluihin lisätään arvonlisävero 24 %.

RAL-840-HR

Kokoelma, joka sisältää 213 RAL CLASSIC väriä

 • värikortin koko A5(14,8 x 21 cm)
 • värimalli A6 (10,5 x 14,8 cm)
 • puolikiiltävä

Hinta 1 750 € (ALV 0 %)

Yksittäisen väriarkin hinta 13,50 € (ALV 0 %)
Tarkista värien saatavuus RAL:n luettelosta saatavuus ennen tilaamista.Tilaushetkellä puuttuvia värejä ei toimiteta jälkikäteen.

RAL-841-GL

Kokoelma, joka sisältää 196 RAL CLASSIC väriä

 • värikortin koko A5 (14,8 x 21 cm)
 • värimalli A6 (10,5 x 14,8 cm)
 • kiiltävä

Hinta 1 900 €

Yksittäisen väriarkin hinta 13,50 €. (ALV 0 %)
Tarkista värien saatavuus RAL:n luettelosta ennen tilaamista. Tilaushetkellä puuttuvia värejä ei toimiteta jälkikäteen.

RAL yksittäisvärimallit

Yksittäisvärimalleja tilatessa täytyy kertoa värikoodi sekä huomioida, että hinnastomme mukaisen kotimaan toimitusmaksun lisäksi veloitamme ulkomaantoimitusmaksun alle viiden kappaleen tilauksista. Kaikki alla mainitut yksittäisvärit ovat puolikiiltäviä.

RAL CLASSIC (RAL K6): A4-koko, hinta 12,50 € (alv 0 %)
RAL EFFECT: A6-koko, hinta 6 € (alv 0 %)
RAL DESIGN SYSTEM PLUS, A4-koko, hinta 10 € (alv 0 %) ja A6-koko, hinta 6 € (alv 0 %)

RAL D8 kahdeksan väriviuhkan laatikko

 • Laatikon koko 28 x 11,6 x 6,5 cm
 • CIELab väriympyrä kannen sisäpuolella
 • 1625 väriä, 230 väriä/viuhka, 1 väri kullakin sivulla
 • viuhkan koko 10 x 3,3 x 5 cm
 • puolihimmeä

Hinta 340 € (ALV 0 %)

RAL INDIVIDUAL

RAL EFFECT, RAL CLASSIC ja RAL DESIGN tuotteet saa myös nimikoituina. Nimikoidut värikartat ovat oiva tehoste markkinoinnissa ja sopivat mm. liikelahjoiksi. Nimikointi voidaan tehdä digitaalisena tai offset-painona. Hinta määräytyy kappalemäärän ja nimikoinnin tyypin mukaisesti. Esim. yksinkertainen logo on halvempi kuin vaikkapa valokuva

RAL DIGITAL 5.0

Uuden RAL DIGITAL 5.0 -ohjelmiston avulla voidaan hallita RALin värimaailmaa. Kaikki sen 2 328 RAL väriä voidaan integroida käytetyimpiin grafiikka- ja CAD-ohjelmistoihin.

Täydellisten värien ja väriyhdistelmien löytäminen on helppoa erilaisten kriteerien ja määritysten avulla. Myös omaa värivalintaa lähinnä olevan RAL värin selvittäminen onnistuu.

Ohjelmistoon voi tutustua tarkemmin ilmaisen kokeiluversion *) avulla. Se on ladattavissa RALin sivuilla, joilla myös kerrotaan, miten kokeiluversion saa vaihdettua täysversioksi. Hinta täysversiolle on 99 € (alv 0 %).

Kysy lisää asiakaspalvelustamme!

*) Kokeiluversiossa on mukana vain joka viides väri.

RAL PLASTICS

Uusi RAL PLASTICS -väristandardi muoveille. RAL P1 -tuotteessa on 100 yleisimmin käytettyä väriä suositusta RAL CLASSIC -sarjasta. Tähän saakka muoviteollisuus on joutunut käyttämään maalatun pinnan värikarttoja. Uusi RAL PLASTICS takaa värien yhteisen kielen myös muoveille.

RAL P1

Laatikossa on 200 väriä. Värikartat ovat A6-kokoisia (105 x 148 mm) ja 3mm paksuja polypropeenikortteja. Jokaisessa kortissa on tasaisen 3 m paksun alueen lisäksi kaksi pinnaltaan erilaista aluetta. Kortissa on myös alueet paksuuksilla 1 ja 2 mm.

Hinta 1650 € (ALV 0 %)
Yksittäiset värilevyt 17,50 €/kpl (ALV 0 %).