Lyhenteet

Käyttöliittymän kieli: Suomeksi In English

- A / A +

SFS-kauppa / Ajankohtaista / Campylobacter-suvun bakteerien osoittaminen ja lukumäärän määrittäminen standardin ISO 10272 avulla

Campylobacter-suvun bakteerien osoittaminen ja lukumäärän määrittäminen standardin ISO 10272 avulla

Julkaistu 1.2.2021 - päivitetty 31.5.2021

Päivitetyt ISO 10272 -sarjan standardit määrittelevät horisontaalisen menetelmän Campylobacter-suvun bakteerien osoittamiseen rikastuksessa tai suoraviljelyssä. Standardit ovat saatavana nyt myös suomenkielisinä

Kollaboratiivisesti validoitu kaksiosainen menetelmästandardi kattaa kampylobakteerien osoittamisen (SFS-EN ISO 10272-1) ja lukumäärän määrittämisen (SFS-EN ISO 10272-2) koko elintarvikeketjussa sisältäen

  • elintarvikenäytteet
  • rehunäytteet
  • elintarvikkeiden ja rehujen tuotanto- ja käsittely-ympäristön näytteet
  • alkutuotannon näytteet, kuten eläinten ulostenäytteet, pöly- ja sivelynäytteet.
Standardisarjan ISO 10272 ensimmäisessä osassa kuvataan kampylobakteerien osoittaminen rikastamalla ja suoraviljelyllä. Toisessa osassa kuvataan kvantitatiivinen menetelmä, joka on referenssimenetelmänä mikrobikriteeriasetuksen (EY) N:o 2073/2005 prosessin hygieniaa koskevassa vaatimuksessa broilerinruhojen

kampylobakteeritutkimuksille.

Standardeista on hyötyä erityisesti elintarvike- ja ympäristölaboratorioille. Niitä voidaan soveltaa esimerkiksi ihmisten ravinnoksi tai eläinten rehuksi tarkoitettuihin tuotteisiin. Standardia voidaan käyttää myös elintarvikkeiden ja rehujen tuotanto- ja käsittelyalueilta otettuihin ympäristönäytteisiin tai alkutuotannon näytteisiin, kuten eläinten ulosteisiin, pölynäytteisiin ja sivelynäytteisiin.



Lisätietoja standardisoinnista

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry
Asiantuntija Kati Heiskanen
p. 09 149 9331 (vaihde)
etunimi.sukunimi@sfs.fi

Ruokavirasto
Marjaana Hakkinen
p. 0400 287 417
etunimi.sukunimi@ruokavirasto.fi