Campylobacter-suvun bakteerien osoittaminen ja lukumäärän määrittäminen standardin ISO 10272 avulla
Julkaistu 1.2.2021 - päivitetty 31.5.2021
Päivitetyt ISO 10272 -sarjan standardit määrittelevät horisontaalisen menetelmän Campylobacter-suvun bakteerien osoittamiseen rikastuksessa tai suoraviljelyssä. Standardit ovat saatavana nyt myös suomenkielisinä
Kollaboratiivisesti validoitu kaksiosainen menetelmästandardi kattaa kampylobakteerien osoittamisen (SFS-EN ISO 10272-1) ja lukumäärän määrittämisen (SFS-EN ISO 10272-2) koko elintarvikeketjussa sisältäen
- elintarvikenäytteet
- rehunäytteet
- elintarvikkeiden ja rehujen tuotanto- ja käsittely-ympäristön näytteet
- alkutuotannon näytteet, kuten eläinten ulostenäytteet, pöly- ja sivelynäytteet.
kampylobakteeritutkimuksille.
Standardeista on hyötyä erityisesti elintarvike- ja ympäristölaboratorioille. Niitä voidaan soveltaa esimerkiksi ihmisten ravinnoksi tai eläinten rehuksi tarkoitettuihin tuotteisiin. Standardia voidaan käyttää myös elintarvikkeiden ja rehujen tuotanto- ja käsittelyalueilta otettuihin ympäristönäytteisiin tai alkutuotannon näytteisiin, kuten eläinten ulosteisiin, pölynäytteisiin ja sivelynäytteisiin.
99,60 € (alv 0%), 109,56 € (alv 10%)
Vahvistettu 04.08.2017, kieli: suomi/englanti
90,10 € (alv 0%), 99,11 € (alv 10%)
Vahvistettu 04.08.2017, kieli: suomi/englanti
Lisätietoja standardisoinnista
Suomen Standardisoimisliitto SFS ry
Asiantuntija Kati Heiskanen
p. 09 149 9331 (vaihde)
etunimi.sukunimi@sfs.fi
Ruokavirasto
Marjaana Hakkinen
p. 0400 287 417
etunimi.sukunimi@ruokavirasto.fi