Lyhenteet

Verkkokauppa

Käyttöliittymän kieli: Suomeksi In English

SFS-kauppa / Ajankohtaista / GPS-standardeja

Ovatko oleelliset GPS-standardit käytössänne?

ISO GPS-järjestelmää sovelletaan erityisesti koneenrakennuksessa. Kannattaa tutustua ainakin oleellisimpiin standardeihin, jotka löytyvät tästä uutisesta.

ISO GPS (GPS = Geometric product specifications, geometrinen tuotemäärittely) on järjestelmä, jota käytetään kuvaamaan tiettyjä työkappaleen ominaisuuksia joissakin sen elinkaaren vaiheissa kuten suunnittelu, valmistus ja tarkastus. Se käsittelee geometrisia ominaisuuksia kuten mitta, sijainti, suunta, muoto, pinnan ominaisuudet.

ISO GPS-järjestelmää sovelletaan erityisesti koneenrakennuksessa, mutta periaatteessa sen menetelmät soveltuvat myös muille tekniikan aloille. Se on laajalti tunnustettu ja sovellettu tolerointijärjestelmä, ja se on käytössä Suomessa.

Aiheeseen liittyviä standardeja on tällä hetkellä n. 130. Alla ovat listattuna yleisimmin tarvittavat standardit. GPS-standardeilla on hierarkkinen arvojärjestys. Hierarkian huipulla on standardi SFS-EN ISO 8015, josta löytyvät selkeästi koko järjestelmää koskevat perussäännöt.Lisätietoa hierarkiasta ja GPS-standardien muodostamasta järjestelmästä saa standardista SFS-EN ISO 14638.

Standardit aina ajan tasalla

SFS Online –palvelussa oma standardikokoelmanne on aina ajan tasalla ja käytettävissä Internetissä milloin vain. Voitte koota tarvitsemanne standardit palveluun oman tarpeenne mukaisesti yksittäin tai aihealueittain. Kokoelmaan voi ottaa mukaan SFS- ja SFS-EN –standardeja sekä IEC- ja ISO-standardeja.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää (sales@sfs.fi tai puh. 09 1499 3353).

SFS-EN ISO 8015 Geometrinen tuotemäärittely (GPS). Perusteet. Käsitteet, periaatteet ja säännöt
60,40 € (alv 0%), 74,90 € (alv 24%)
Vahvistettu 15.08.2011, kieli: suomi/englanti
SFS-EN ISO 14405-1 Geometrinen tuotemäärittely (GPS). Mittatolerointi. Osa 1: Pituusmitat
95,60 € (alv 0%), 118,54 € (alv 24%)
Vahvistettu 24.01.2011, kieli: suomi/englanti

Lisätietoja

METSTA ry
Jukka-Pekka Rapinoja
Puh. 09 19 231
Sähköposti etunimi.sukunimi@metsta.fi

Tietoa uusista julkaisuista sähköpostitse?

Jos haluat SFS:n markkinointikirjeet mieluiten sähköpostitse, käythän tilaamassa uutiskirjeet sinua kiinnostavista aihealueista SFS:n kotisivuilta.