Lyhenteet

Verkkokauppa

Käyttöliittymän kieli: Suomeksi In English

SFS-kauppa / Ajankohtaista / IEC 61340-5-1 Elektroniikkalaitteiden staattiselta sähköltä suojaamisen yleiset vaatimukset

Elektroniikkalaitteiden staattiselta sähköltä suojaamisen yleisiä vaatimuksia muutettu

Elektroniikkalaitteiden staattiselta sähköltä suojaamisen yleisiä vaatimuksia käsittelevän standardin toinen painos IEC 61340-5-1:Ed. 2 (2016) tuo muutoksia vaatimuksiin.

Standardin IEC 61340-5-1 toisen painoksen tärkeimmät muutokset ovat

  • Vaatimuksiin on lisätty osa kontrolloitavien materiaalien vaatimustenmukaisuuden varmistamisesta. Tämä tulee dokumentoida ESD-hallintaohjelmaan.
  • Henkilöiden maadoittamista ja EPA-alueen vaatimuksia koskevissa taulukoissa 2 ja 3 on muutoksia vaadittaviin resistanssiarvoihin.
  • EPA-alueen vaatimuksissa ANSI standardit on korvattu viittauksilla IEC 61340-sarjan osiin.
  • EPA-alueella paikoilla jossa käsitellään herkkiä komponentteja staattinen sähkökenttä saa olla korkeintaan 5000 V/m, ja eristävien materiaalien sallittuihin käsittelyetäisyyksiin on tullut muutoksia.
  • Yksityiskohtaiset pakkauksia koskevat vaatimukset on poistettu ja näiden osalta viitataan standardiin IEC 61340-5-3.

IEC 61340-5-1 tullaan vahvistamaan SFS-EN-standardiksi. Se käännetään myös suomeksi. Siihen liittyvät seuraavat standardit:

Lisätietoja

SESKO ry
Ari Honkala
Puh. 09 696 391 (vaihde)
etunimi.sukunimi@sesko.fi

Kaikki sähköalan standardit SFS:stä

Kaikki sähköalan julkaisut saatavana nyt SFS:stä: Standardit voi tilata tai ladata omalle koneelle SFS Kaupasta. Ne voi liittää myös online-palveluun, jossa standardikokoelma on aina ajan tasalla. Kerromme mielellämme lisää. Ota yhteyttä: sales@sfs.fi tai puh. 09 1499 3353.