Lyhenteet

Verkkokauppa

Käyttöliittymän kieli: Suomeksi In English

SFS-kauppa / Ajankohtaista / Ikkunoiden ja ovien kansalliset vaatimukset SFS 7000 -standardit

Ikkunoiden ja ovien kansalliset vaatimukset julkaistu

Rakennustuotteiden harmonisoituja tuotestandardeja täydentävät kansalliset soveltamisstandardit julkaistaan SFS 7000 -sarjassa.Nyt on julkaisut ikkunoita ja ovia koskevia standardeja.

Uusi standardi SFS 7031 esittää, mitä perusominaisuuksia ikkunoille, sisäänkäyntioville ja kattoikkunoille on Suomessa esitettävä eri käyttökohteissa ja tarvittaessa, mitkä ovat kansalliset vaatimustasot . Se täydentää CE-merkintään johtavaa harmonisoitua tuotestandardia SFS-EN 14351-1.

Tässä standardissa kuvataan ikkunoiden ja ovien kansallisia vaatimuksia. SFS 7031 esittää, mitä perusominaisuuksia ikkunoille, sisäänkäyntioville ja kattoikkunoille on Suomessa esitettävä eri käyttökohteissa ja tarvittaessa, mitkä ovat kansalliset vaatimustasot. Lisäksi siinä esitetään erikoistuotteille CE-merkinnässä käytettäviä arviointimenettelyjä.

Tuotestandardin tavoin soveltamisstandardin SFS 7031 piiriin kuuluvat sellaiset ikkunat sekä manuaalisesti toimivat sisäänkäynti- ja poistumistieovet, joita eivät koske savuntiiveys- ja palonkestävyysvaatimukset. Sekä tuote- että soveltamisstandardissa käsitellään ikkunoita ja sisäänkäyntiovien lisäksi ranskalaisia parvekeovia ja kattoikkunoita sekä sisäänkäyntiovien kehyksettömiä lasiovia ja poistumisteiden ovia. Ominaisuuksien määrityksessä ei oteta huomioon tuotteisiin asennettuja varusteita kuten sälekaihtimia ja korvausilmaventtiileitä.

Tuotestandardi SFS-EN 16034 käsittelee avattavia ikkunoita ja ovia, joita koskevat svuntiiveys- ja palokestävyysvaatimukset.

Tämän tuotestandardin siirtymäajan alkamisajankohdan eli 1.9.2016 jälkeen CE-merkintä on mahdollinen palo-oville ja avattaville paloikkunoille. Edelleen niiden suoritustasot voidaan myös osoittaa voimassa olevan kansallisilla tuotehyväksyntämenettelyillä aina siihen asti kunnes siirtymäaika on päättynyt eli 1.9.2019 asti.

Kansalliset soveltamisstandardit

Rakennustuotteiden harmonisoituja tuotestandardeja täydentävät kansalliset soveltamisstandardit julkaistaan SFS 7000 -sarjassa. Sarjan standardeissa esitetään suositus, mitä CE-merkinnän ominaisuuksia Suomessa eri käyttökohteissa olisi ilmoitettava.

SFS 7000 -sarjan standardit löydät verkkokaupasta sales.sfs.fi, ryhmä 91.300. Voitte myös hankkia standardit käyttöönne SFS Online -palveluna, jolloin standardikokoelmanne on aina ajan tasalla. Palvelusta saatte myös rakennustuotteiden harmonisoidut tuotestandardit.

Lisätietoja rakennustuotteiden harmonisoiduista tuotestandardeista voit lukea sivustolta henhelpdesk.fi.

Lisätietoja

Rakennustuoteteollisuus RTT ry
Tuuli Kunnas
Puh. 09 12991 (vaihde)
Sähköposti: etunimi.sukunimi@rakennusteollisuus.fi

Tietoa uusista julkaisuista sähköpostitse?

Jos haluat SFS:n markkinointikirjeet mieluiten sähköpostitse, käythän tilaamassa uutiskirjeet sinua kiinnostavista aihealueista SFS:n kotisivuilta.