Lyhenteet

Verkkokauppa

Käyttöliittymän kieli: Suomeksi In English

SFS-kauppa / Ajankohtaista / Keinonurmen kestävyys ja laatu

Varmista keinonurmen kestävyys ja laatu

Vaatimukset ulkokäyttöön tarkoitettujen keinonurmien suorituskyvylle, kestävyydelle, tuotteen tunnistukselle ja asennuspaikan testaukselle esitetään uudessa standardissa SFS-EN 15330-1. Standardi on hyödyllinen työkalu keinonurmia testaaville laboratorioille. Sen avulla liikuntapaikkojen suunnittelijat sekä hankinnoista ja ylläpidosta vastaavat osaavat valita käyttötarkoitukseen parhaimmat keinonurmet.

Standardissa kuvataan laboratoriossa tehtävien tuotetestien vaatimukset. Näillä varmistetaan, että pinnan pelattavuusominaisuudet ovat määritellyllä tasolla ja pinnan kitka toimii suunnitellulla tavalla pelitilanteessa. Lisäksi vaatimusten avulla varmistetaan, että tuotteiden valmistusmateriaalien laatu on hyväksyttävällä tasolla.

Standardissa määritellään ensisijaisesti ulkokäyttöön tarkoitettujen keinonurmien suorituskykyä, kestävyyttä, tuotteen tunnistusta ja asennuspaikan testausta koskevat vaatimukset. Vaatimuksia sovelletaan julkisiin liikuntapaikkoihin, jotka on tarkoitettu harjoitteluun ja vapaa-ajan käyttöön.

Pintarakenteiden luokitus perustuu urheilulajeihin, joita ovat maahockey, jalkapallo, rugby ja tennis. Lisäksi yksi luokista koskee urheilupuistojen käyttöön tarkoitettuja pintarakenteita. Standardissa kuvataan muun muassa laboratorioissa suoritettavat materiaalitestit sekä eri urheilulajeissa käytettävien keinonurmien pintarakenteiden vaatimukset kuten pallon pomppu pystysuunnassa, pallon vieriminen, iskunvaimennuskyy, kiertoliikkeen vastus ja kulutuskestävyys. Lisäksi siinä kuvataan kenttätesteiltä vaadittavat testausolosuhteet, suorituskykyvaatimukset ja testiraportti. Standardissa annetaan myös opastusta sopivan keinonurmityypin valintaan eri urheilulajeille.

Lisätiedot

Yleinen Teollisuusliitto
DI Pertti Isoniemi
Puh. 050 5700 766
Sähköposti: etunimi.sukunimi@ytl.fi

Tietoa uusista julkaisuista sähköpostitse?

Jos haluat jatkossakin SFS:n markkinointikirjeet mieluiten sähköpostitse, käythän tilaamassa uutiskirjeet sinua kiinnostavista aihealueista SFS:n kotisivuilla .