Lyhenteet

Verkkokauppa

Käyttöliittymän kieli: Suomeksi In English

SFS-kauppa / Ajankohtaista / Kiviaineksien kansalliset soveltamisstandardit

Kiviaineksien kansalliset soveltamisstandardit uudistettu

Kiviaineksia koskevat kansalliset soveltamisstandardit on uudistettu. Ne täydentävät harmonisoituja tuotestandardeja, sillä niissä esitetään kansalliset vaatimukset eri kiviaineksille.

SFS 7003 on laadittu eurooppalaista yhdenmukaistettua tuotestandardia SFS-EN 12620 täydentäväksi kansalliseksi soveltamisstandardiksi. Tässä soveltamisstandardissa esitetään suositus siitä, mitkä ominaisuudet on ilmoitettava ko. tuotestandardin mukaisille CE-merkityille betonikiviaineksille eri käyttökohteissa sekä näille ominaisuuksille asetetut vähimmäisvaatimustasot tai -luokat.

SFS-EN 12620 + A1 Betonikiviainekset
79,30 € (alv 0%), 98,33 € (alv 24%)
Vahvistettu 24.11.2008, kieli: suomi

SFS 7004 täydentää eurooppalaista yhdenmukaistettua tuotestandardia SFS-EN 13043. Tässä kansallisessa soveltamisstandardissa esitetään suositus siitä, mitkä ominaisuudet on ilmoitettava ko. tuotestandardin mukaisille CE-merkityille asfalttikiviaineksille eri käyttökohteissa sekä näille ominaisuuksille asetetut vähimmäisvaatimustasot tai -luokat.

SFS 7005 täydentää eurooppalaista yhdenmukaistettua tuotestandardia SFS-EN 13242. Siinä suositellaan, mitkä ominaisuudet on ilmoitettava ko. tuotestandardin mukaisille CE-merkityille kiviaineksille, jotka on valmistettu luonnonkiviaineksesta, keinokiviaineksesta tai uusiokiviaineksesta, maa- ja vesirakentamisessa ja tienrakenteissa eri käyttökohteissa sekä näille ominaisuuksille asetetut vähimmäisvaatimustasot tai -luokat.

SFS 7007 -standardissa esitetään suositus siitä, mitkä ominaisuudet on ilmoitettava ko. tuotestandardin mukaisille CE-merkityille raidesepelikiviaineksille. Lisäksi siinä määritellään näille ominaisuuksille asetetut vähimmäisvaatimustasot tai -luokat. Se täydentää eurooppalaista yhdenmukaistettua tuotestandardia SFS-EN 13450 Raidesepelikiviainekset.

SFS 7007 Raidesepelikiviaineksilta vaadittavat ominaisuudet ja niille asetetut vaatimustasot
23,60 € (alv 0%), 29,26 € (alv 24%)
Vahvistettu 18.03.2016, kieli: suomi
SFS-EN 13450 + AC Raidesepelikiviainekset
65,60 € (alv 0%), 81,34 € (alv 24%)
Vahvistettu 30.06.2003, kieli: suomi

Kansalliset soveltamisstandardit

Rakennustuotteiden harmonisoituja tuotestandardeja täydentävät kansalliset soveltamisstandardit julkaistaan SFS 7000 -sarjassa. Sarjan standardeissa esitetään suositus siitä, mitä CE-merkinnän ominaisuuksia Suomessa eri käyttökohteissa olisi ilmoitettava.

SFS 7000 -sarjan standardit löydätte verkkokaupasta sales.sfs.fi, ryhmä 91.300. Voitte myös hankkia standardit käyttöönne SFS Online -palveluna, jolloin standardikokoelmanne on aina ajan tasalla. Palvelusta saatte myös rakennustuotteiden harmonisoidut tuotestandardit.

Lisätietoja rakennustuotteiden harmonisoiduista tuotestandardeista: henhelpdesk.fi.


Lisätietoja

Rakennustuoteteollisuus RTT ry
Tuuli Kunnas
Puh. 09 12991 (vaihde)
etunimi.sukunimi@rakennusteollisuus.fi

Tietoa uusista julkaisuista sähköpostitse?

Jos haluat SFS:n markkinointikirjeet mieluiten sähköpostitse, käythän tilaamassa uutiskirjeet sinua kiinnostavista aihealueista SFS:n kotisivuilta.