Lyhenteet

Verkkokauppa

Käyttöliittymän kieli: Suomeksi In English

SFS Kauppa / Ajankohtaista / Kokonaismigraation määrittäminen

Testimenetelmät kokonaismigraation määrittämiseksi

Standardissa SFS-EN 1186-1 annetaan ohjeita testiolosuhteiden ja testimenetelmien valitsemiseen kokonaismigraation määrittämiseksi elintarvikesimulantteihin ja koeaineisiin muoveista, jotka on tarkoitettu kosketukseen elintarvikkeiden kanssa. Standardissa annetaan myös ohjeita korvaavista testeistä.

Standardisarja SFS-EN 1186 käsittää 15 osaa, joista ensimmäinen yleinen osa on nyt käännetty suomeksi.

Useimmille muovitarvikkeille soveltuvat standardien SFS-EN 1186 osien 2 - 9 mukaiset menetelmät sen mukaan, missä muodossa tarvike testataan.

Part 2: Test methods for overall migration into olive oil by total immersion
Part 3: Test methods for overall migration into aqueous food simulants by total immersion
Part 4: Test methods for overall migration into olive oil by cell
Part 5: Test methods for overall migration into aqueous food simulants by cell
Part 6: Test methods for overall migration into olive oil using a pouch
Part 7: Test methods for overall migration into aqueous food simulants using a pouch
Part 8: Test methods for overall migration into olive oil by article filling
Part 9: Test methods for overall migration into aqueous food simulants by article filling

Standardin SFS-EN 1186 osat 10 - 15 on tarkoitettu käytettäviksi yhdessä osissa 2 - 9 esitettyjen menetelmien kanssa, kun kyseessä ovat hankalammat näytteet ja muut lämpötilat.

Part 10: Test methods for overall migration into olive oil (modified method for use in cases where incomplete extraction of olive oil occurs)
Part 11: Test methods for overall migration into mixtures of C-labelled synthetic triglycerides
Part 12: Test methods for overall migration at low temperatures
Part 13: Test methods for overall migration at high temperatures
Part 14: Test methods for \'substitute tests\' for overall migration from plastics intended to come into contact with fatty foodstuffs using test media iso-octane and 95 % ethanol
Part 15: Alternative test methods to migration into fatty food simulants by rapid extraction into iso-octane and/or 95 % ethanol


Lisätiedot

Yleinen Teollisuusliitto
Suvi Pasanen
Puh. 050 328 5413
Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)ytl.fi