Lyhenteet

Verkkokauppa

Käyttöliittymän kieli: Suomeksi In English

SFS-kauppa / Ajankohtaista / Liikuntapaikkojen pinnan kestävyys ja laatu

Ulkoliikuntapaikan pinnan kestävyydelle ja laadulle vaatimukset

Standardissa SFS-EN 14877 esitetään ulkoliikuntapaikkojen keinoaineisia pintarakenteita koskevat vaatimukset. Standardin avulla liikuntapaikkojen suunnittelijat sekä hankinnoista ja ylläpidosta vastaavat osaavat valita käyttötarkoitukseen parhaimmat materiaalit ja varmistaa, että liikuntapaikan pintamateriaali vastaa eurooppalaisia vaatimuksia. Standardi on hyödyllinen myös keinomateriaaleja testaaville laboratorioille.

Standardissa määritellään laboratoriossa tehtävien tuotetestien vaatimukset. Näillä varmistetaan, että pinnan ominaisuudet vastaavat urheilun vaatimia suorituskyky- ja käyttäytymisominaisuuksia. Lisäksi standardissa kuvataan asennettujen pintojen vaatimukset. Vaatimusten avulla varmistetaan, että tuotteiden vamistusmateriaalien laatu on hyväksyttävällä tasolla.

SFS-EN 14877 Ulkoliikuntapaikkojen keinoaineiset pintarakenteet. Vaatimukset
71,50 € (alv 0%), 88,66 € (alv 24%)
Vahvistettu 28.10.2013, kieli: suomi/englanti

Standardissa SFS-EN 14877 määritellään ulkoliikuntapaikkojen keinoaineisten (polymeeristen) pintarakenteiden vaatimukset. Julkaisussa annetaan myös esimerkkejä päällystetyypeistä ja niiden soveltamisaloista. Standardi koskee sekä paikalla valettuja että tehdasvalmisteisia pintarakenteita. Se kattaa keinoaineiset pintarakenteet

  • yleisurheiluun: juoksuradat ja kentät
  • tenniskentille sekä
  • julkisille liikuntapaikoille.

Standardi koostuu kahdesta osuudesta. Ensimmäisessä osuudessa kuvataan tuotteiden laboratoriotestausta koskevat vaatimukset. Näin varmistetaan, että tuotteet saavuttavat urheilun vaatimat suorituskykyominaisuudet ja pelipinnan käyttäytymisominaisuudet. Lisäksi voidaan todentaa, että tuotteet on valmistettu materiaaleista, joiden laatu on hyväksyttävällä tasolla.

Toisessa osuudessa kuvataan asennettujen pintojen vaatimukset. Niiden avulla varmistetaan, että urheilun vaatimat suorituskykyominaisuudet ja pelipinnan käyttäytyminen sopivat tuotteen suunniteltuun käyttöön.

Standardissa pintarakenteen paksuudelle annetaan vähimmäisvaatimukset. Tämän vuoksi sitä ei sovelleta kaikkiin ulkoliikuntapaikkojen pintarakenteisiin. Tämä standardi ei kata huipputason yleisurheiluun tarkoitettujen pintarakenteiden vaatimuksia; noiden rakenteiden tulisi noudattaa kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) vaatimuksia.

Jos keinoaineisten pintarakenteiden testauksessa vaaditaan kolmannen osapuolen tekemää testausta osoittamaan vaatimustenmukaisuus tämän standardin kanssa, on suositeltavaa, että laboratoriolla on standardin SFS-EN ISO/IEC 17025 mukainen pätevyys tehdä tässä standardissa määriteltyjä testejä.

SFS-EN ISO/IEC 17025 Testaus- ja kalibrointilaboratorioiden pätevyys. Yleiset vaatimukset
95,60 € (alv 0%), 118,54 € (alv 24%)
Vahvistettu 07.11.2005, kieli: suomi/englanti


Muistathan myös keinonurmia koskevat vaatimukset, jotka kuvataan standardissa:

Standardissa SFS-EN 15330-1 määritellään ensisijaisesti ulkokäyttöön tarkoitettujen keinonurmien suorituskykyä, kestävyyttä, tuotteen tunnistusta ja asennuspaikan testausta koskevat vaatimukset. Vaatimuksia sovelletaan julkisiin liikuntapaikkoihin, jotka on tarkoitettu harjoitteluun ja vapaa-ajan käyttöön.

Lisätietoja

Yleinen Teollisuuliitto
DI Pertti Isoniemi
Puh. 050 5700 766
Sähköposti: etunimi.sukunimi@ytl.fi

Tietoa uusista julkaisuista sähköpostitse?

Jos haluat jatkossakin SFS:n markkinointikirjeet mieluiten sähköpostitse, käy tilaamassa uutiskirjeet sinua kiinnostavista aihealueista SFS:n kotisivuilta.