Lyhenteet

Verkkokauppa

Käyttöliittymän kieli: Suomeksi In English

SFS-kauppa / Ajankohtaista / Ohje kokovartalokuvaukseen

Henkilöiden tunnistamiseen korkealaatuisia kuvia

Ensimmäinen eurooppalainen ohje kokovartalokuvaukseen ja kävelyn kuvaukseen on julkaistu. Ohjeen avulla eri viranomaiset voivat tehokkaasti vaihtaa kokovartalokuvia ja tuntomerkkitietoja.

Järjestelmien ja prosessien yhteensopivuuden varmistaminen sekä yhdenmukaisen tiedon kerääminen edellyttävät kansainvälisesti yhtenäisiä toimintatapoja. Kokovartalokuvaukseen liittyvä eurooppalainen ohjeistus auttaa tekemään korkealaatuisia tietokantakuvia tunnistukseen ja todennukseen käytettäessä videovalvonnan ja muiden vastaavien järjestelmien tekemiä kuvia.

CEN/TS 17051:2017 Kokovartalokuvaus
87,70 € (alv 0%), 108,75 € (alv 24%)
Vahvistettu 19.05.2017, kieli: suomi/englanti

Uusi julkaisu määrittelee esitysmuodot tietojen vaihtoa ja hahmontunnistusta varten. Se antaa ohjeita ja suosituksia, kun tarkoituksena on käyttää kuvia tunnistukseen ja todennukseen. Ohjeistuksen mukaan kuvattua materiaalia voidaan soveltaa sekä ihmisen tekemään että automaattiseen kuvien tarkasteluun, tunnistamiseen ja todentamiseen.

Ohjeistusta sovelletaan esimerkiksi kadonneiden henkilöiden etsinnässä ja tunnistamisessa. Kokovartalokuvaus ja kävelytunnistustietojen yhdenmukainen kerääminen ja nykyistä laajempi käyttö Euroopassa ja kansainvälisesti tulee tehostamaan rajavalvonnan mahdollisuuksia rikosten ja terrorismin torjunnassa.

Lisätiedot standardisoinnista

Suomen Standardisoimisliitto SFS
Asiantuntija Elina Huttunen
puh. 09 149 9331 (vaihde)
etunimi.sukunimi@sfs.fi