Lyhenteet

Verkkokauppa

Käyttöliittymän kieli: Suomeksi In English

SFS-kauppa / Ajankohtaista / Pistokytkimet, sanasto

Töpselitermit haltuun

Huolimattomassa kielen käytössä sähkötöpselit kytketään yleensä seinään ja pistokkeet ja vastakkeet menevät iloisesti sekaisin. Asioille on oikeat nimet, jotka selviävät erilaisten pistokytkinten nimityksiä ja terminologiaa selventävästä uudistetusta sanastosta.

SFS 5805:2017 Pistokytkimet. Sanasto
48,90 € (alv 0%), 60,64 € (alv 24%)
Vahvistettu 19.05.2017, kieli: suomi

Standardissa SFS 5805:2017 kuvataan erilaiset maallikoiden yleisesti käyttämät pistokytkimet, joilla sähkölaitteet kytketään sähköverkkoon. Sanastossa esitetään jokaisesta kodista löytyvien pistorasioiden ja sähkölaitteiden erilaisten pistotulppien lisäksi kojepistokytkimien ja valaisinpistokytkimien nimitykset kuvineen.

Uutena asiana standardin toiseen painokseen on sisällytetty sähköajoneuvojen eri lataustavoissa käytettävien liitäntälaitteiden nimitykset.

Sanastossa määritellään 45 käsitettä suomen kielellä ja annetaan suomalaisille termeille ruotsin- ja englanninkieliset vastineet. Käsitteitä ja termejä havainnollistetaan piirroksilla.

Sanastosta on hyötyä esimerkiksi sähkölaitteiden valmistajille ja maahantuojille, sähkölaitteita myyville liikkeille, kääntäjille ja käyttöohjeiden tekijöille. Se selventää käsitteitä, vakiinnuttaa nimistöä sekä helpottaa viestintää, kun kaikki puhuvat samoista asioista samoilla termeillä.

Lisätietoja standardisoinnista

SESKO ry
Kehityspäällikkö Juha Vesa
puh. 09 696 391 (vaihde)
etunimi.sukunimi@sesko.fi