Lyhenteet

Verkkokauppa

Käyttöliittymän kieli: Suomeksi In English

SFS-kauppa / Ajankohtaista / SFS-EN 62446-1:2016 aurinkosähköjärjestelmien dokumentointi

Apua aurinkosähköjärjestelmän dokumentointiin, kunnossapitoon ja testaamiseen uudesta standardista

Standardissa SFS-EN 62446-1 määritellään aurinkosähkölaitteiston käyttöönottotestit, tarkastuskriteerit sekä vaatimukset dokumentaatiolle. Standardin tuntemus on tarpeen sähköverkkoon liitettyjen aurinkosähköjärjestelmien suunnittelijoille ja urakoitsijoille.

Sähköverkkoon kytkettyjen aurinkosähkölaitteistojen odotettu käyttöaika on vuosikymmeniä. Rakennukseen asennetun laitteiston omistaja saattaa vaihtua laitteiston odotetun käyttöajan sisällä. Hyvästä dokumentaatiosta on apua aurinkosähkölaitteiston vianselvityksessä ja laitteiston ylläpitämisessä turvallisena ja suorituskykyisenä.

Standardissa SFS-EN 62446-1 määritellään aurinkosähkölaitteiston käyttöönottotestit, tarkastuskriteerit sekä vaatimukset dokumentaatiolle. Standardion jäsennelty kahteen osaan:

  • Järjestelmän dokumentointivaatimuksissa yksilöidään sähköverkkoon kytketyn aurinkosähköjärjestelmän informaatio, joka vähintään pitää sisältyä dokumentaatioon, joka annetaan asiakkaalle. Dokumentaatioon sisältyy järjestelmän perustiedot ja informaatio, jonka odotetaan olevan saatavilla käyttö- ja huolto-ohjeissa.
  • Jälkimmäisessä osassa määritellään sähköverkkoon kytketyn aurinkosähköjärjestelmän käyttöönottotestit ja tarkastuskriteerit. Se on tarkoitettu sovellettavaksi aurinkosähköjärjestelmän asennuksen, käyttöönoton sekä kunnossapidon ja muutostöiden jälkeen tehtävissä tarkastuksissa. Tarkastukset perustuvat sekä aistinvaraisiin menetelmiin että mittalaitteiden käyttöön. Se täydentää yleistä sähköasennusten tarkastamista koskevaa standardia.

Lue lisää aurinkosähkölaitteiston dokumentoinnista, tarkastuksista ja käyttöönottotesteistä SESKOn uutisista.

Muistathan myös SFS-käsikirjan 607 Aurinkosähköjärjestelmät. Käsikirjassa ovat aurinkosähköjärjestelmän suunnitteluun, asentamiseen, tarkastamiseen ja käytönvalvontaan liittyvät keskeisimmät julkaisut. Se soveltuu aurinkosähköjärjestelmän vaatimusten määrittelyssä ja suunnittelussa sekä asennus- ja käyttöönottovaiheessa tai koulutusmateriaalina.

(Tuotenosto)

Lisätietoja

SESKO ry
Arto Sirviö
puh. 09 696 391 (vaihde)
etunimi.sukunimi@sesko.fi

Tietoa uusista julkaisuista

Jos haluat SFS:n markkinointikirjeet mieluiten sähköpostitse, käythän tilaamassa uutiskirjeet sinua kiinnostavista aihealueista SFS:n kotisivuilta.

Voit seurata meitä myös sosiaalisessa mediassa. Olemme näissä kanavissa:

Twitter Twiittaamme käyttäen hastageja: #standardeista #sfsedu

LinkedIn

SlideShare: esittelykalvoja

Issuu: näköislehdet ja esitteet

Facebook


Kaikki sähköalan standardit SFS:stä

Kaikki sähköalan julkaisut saatavana nyt SFS:stä: Standardit voi tilata tai ladata omalle koneelle SFS Kaupasta. Ne voi liittää myös online-palveluun, jossa standardikokoelma on aina ajan tasalla. Kerromme mielellämme lisää.

Ota yhteyttä: sales@sfs.fi tai puh. 09 1499 3353.