Lyhenteet

Verkkokauppa

Käyttöliittymän kieli: Suomeksi In English

SFS-kauppa / Ajankohtaista / Standardit rakennustuotteiden valinnassa

Standardit tärkeitä rakennushankkeiden rakennetyyppien tuotemäärittelyssä

Rakennustuotteiden valintaa ja rakennetyyppeihin merkitsemistä koskeva ohjeistus löytyy hEN Helpdeskistä osoitteessa henhelpdesk.fi ja standardit kannattaa hankkia SFS Online -palveluun.

Ohjeistuksessa esitetään tuoteryhmittäin suositus vaatimustasoista, jotka CE-merkityiltä rakennustuotteilta tulee vaatia harmonisoitujen tuotestandardien (hEN) perusteella eri käyttökohteissa Suomessa. Ohjeistus kattaa myös rakennetyyppimalleja, joiden avulla voi helposti muokata rakennetyypit rakennushankkeen suunnitelmiin.

Rakennetyyppimalleissa esitetään tuoteryhmittäin harmonisoidut tuotestandardit (hEN), joiden perusteella tuotteet on CE-merkittävä. Malliasiakirjat löydät hEN helpdeskistä.

Malliasiakirjat ovat laatineet ympäristöministeriö, Rakennustuotteiden Laatusäätiö, RT/Talonrakennusteollisuus, RTS ja SKOL.

Rakennustuotteiden CE-merkintä ja standardit

Rakennustuotteiden CE-merkintään on käytettävä komission virallisessa lehdessä (OJ) ilmoitettua yhdenmukaistetun (harmonisoidun) tuotestandardin (hEN) versiota. Harmonisoitu tuotestandardi kertoo, mitä CE-merkinnässä ilmoitetut tekniset arvot tarkoittavat. Kansallisen soveltamisstandardin avulla voi päätellä, käykö CE-merkitty rakennustuote suunniteltuun käyttökohteeseen. Lisätietoja rakennustuotteiden harmonisoiduista tuotestandardeista kannattaa lukea hEN Helpdeskissä .

Rakentamisen standardit kätevästi ryhmittäin

Kaikki harmonisoidut tuotestandardit ja kansalliset soveltamisstandardit löydät SFS:n verkkokaupasta omista aihealueen mukaisista ryhmistään. Kansalliset soveltamisstandardit ovat ryhmässä 91.300 ja harmonisoidut tuotestandardit ryhmässä 90 ja eurokoodit ryhmässä 92.

Standardit kannattaa hankkia käyttöön SFS Online -palvelun kautta, jotta standardit ovat aina ajan tasalla ja käytettävissänne milloin vain.

Kiinnostuitko? Kysy lisää SFS:n asiakaspalvelusta sales@sfs.fi.

Lisätietoja standardisoinnista

Rakennustuoteteollisuus RT
Tuuli Kunnas, tuotepäällikkö, DI
p. 040 172 0073
etunimi.sukunimi@rakennusteollisuus.