Lyhenteet

Verkkokauppa

Käyttöliittymän kieli: Suomeksi In English

SFS-kauppa / Ajankohtaista / Uima-allasvarusteiden vaatimukset

Ehkäise onnettomuuksia standardien avulla

Standardien avulla uimahalliin voidaan luoda ympäristö, joka auttaa ehkäisemään onnettomuuksia ja tapaturmia. Uudistetusta standardista SFS-EN 13451-1 on hyötyä uimahallien suunnittelijoille, rakentajille ja käytöstä vastaaville. Se kuvaa yleiset turvallisuusvaatimukset ja testimenetelmät uima-altaissa oleville varusteille.

Standardissa SFS-EN 13451-1 määritellään yleiset turvallisuusvaatimukset ja testimenetelmät uima-altaissa käytettäville varusteille. Se täydentää sarjan SFS-EN 15288 standardeja, joissa määritellään uima-altaiden suunnitteluun ja käyttöön liittyvät vaatimukset.

Standardisarjaan SFS-EN 13451 Uima-allasvarusteet kuuluu useita osia. Standardit on tarkoitettu uimahallien, kylpylöiden ja vesipuistojen suunnittelijoille, rakentajille ja toiminnanharjoittajille. Niitä kannattaa hyödyntää uimahallin rakentamiseen liittyvissä tarjouspyynnöissä. Standardeista hyötyvät myös kunnossapitoon, puhdistukseen ja siivoukseen osallistuvat yritykset. Lisäksi sukellus- ja uimaseurojen on hyvä tuntea standardien sisältö.

Standardisarjaa SFS-EN 15288 Uima-altaat päivitetään

SFS-EN 15288 -sarjan standardeja päivitetään parhaillaan. Kannattaaseurata tilannetta SFS:n verkkokaupassa. Uudet painokset ovat saatavana verkkokaupassa heti, kun ne on julkaistu.

Lisätietoja standardisoinnista

Yleinen Teollisuusliitto
Standardisointipäällikkö Pertti Isoniemi
Puh. 050 5700 766
etunimi.sukunimi@ytl.fi