Lyhenteet

Verkkokauppa

Käyttöliittymän kieli: Suomeksi In English

SFS-kauppa / Ajankohtaista / Vaatimukset moottorilämmittimille

Varmista standardin avulla moottorinlämmittimen turvallisuus

Ajoneuvojen moottorinlämmittimien erityisvaatimukset kuvataan uudistetussa standardissa SFS 5724:2018. Nämä vaatimukset täyttävissä moottorinlämmittimissä on huomioitu ja minimoitu vaarat, joita laitteet voivat aiheuttaa ihmisille. Kannattaa siis varmistaa myymienne moottorinlämmittimien standardinmukaisuus.

Standardi SFS 5724:2018 koskee ajoneuvojen moottoreiden, linja-autojen, matkailuautojen ja -vaunujen sekä vastaavien lämmittämiseen tarkoitettuja sähkölämmittimiä, joiden mitoitusjännite on enintään 250 V. Tätä standardia on luettava yhdessä kotitaloussähkölaitteiden yleisiä turvallisuusvaatimuksia käsittelevän standardin SFS-EN 60335-1 kanssa.

Standardi antaa yleiset rakennevaatimukset ja testausvaatimukset näille lämmittimille. Standardi on laadittu yhteistyössä Ruotsin, Norjan ja Suomen kanssa ja se korvaa vuodelta 1992 olevan edellisen painoksen.

Kannattaa myös varmistaa, että myymienne autojen sisätilanlämmittimet ovat standardinmukaisia. Niitä koskee standardi SFS-EN 50408.

Myöhemmin talvella julkaistaan standardi SFS 7502, joka koskee lämmittimien sähköverkkoon liittämiseen käytettäviä liitäntätarvikkeita. Standardi löytyy SFS:n verkkokaupasta heti, kun se on julkaistu. Astu sisään osoitteessa sales.sfs.fi.

Lisätietoja valaistuksen standardisoinnista

SESKO ry
Ryhmäpäällikkö Juha Vesa
puh. 045 657 8661
etunimi.sukunimi@sesko.fi