Lyhenteet

Verkkokauppa

Käyttöliittymän kieli: Suomeksi In English

SFS-kauppa / Ajankohtaista / Vesiliukumäkien turvallisuusvaatimukset

Vesiliukumäkien turvallisuusvaatimukset standardeista

Uimahalleissa ja kylpylöissä on tarkoitus pitää hauskaa ja rentoutua - turvallisesti. Sen vuoksi uimahallien ja niissä käytettävien varusteiden n täytettävä asetetut turvallisuusvaatimukset. Vesiliukumäkien turvallisuusvaatimukset, testimenetelmät ja käyttöohjeet kuvataan standardeissa. Jos suunnittelet, huollat tai vastaat uimahallin tai kylpylän ylläpidosta, kannattaa tutustua standardeihin!

SFS-EN 1069-1:2017 Vesiliukumäet. Osa 1: Turvallisuusvaatimukset ja testimenetelmät
103,50 € (alv 0%), 128,34 € (alv 24%)
Vahvistettu 25.08.2017, kieli: suomi/englanti
SFS-EN 1069-2:2017 Vesiliukumäet. Osa 2: Käyttöohjeet
95,60 € (alv 0%), 118,54 € (alv 24%)
Vahvistettu 18.08.2017, kieli: suomi/englanti

Standardisarjan SFS-EN 1069 osassa 1 määritellään vesiliukumäkien yleiset vaatimukset ja tiettyjen vesiliukumäkityyppien erityisvaatimukset. Standardin asettamat vaatimukset käsittelevät turvallisuutta ja teknisiä määräyksiä, kun suunnitellaan, lasketaan ja testataan vesiliukumäkiä. Sitä sovelletaan kaikkiin vesiliukumäkiin, jotka on asennettu yleiseen käyttöön tarkoitettujen uima-altaiden yhteyteen.

Osassa 2 esitetään vesiliukumäkien käyttöohjeet sekä toimintaa ja ylläpitoa koskevat ohjeet. Standardi on hyvin käytännönläheinen, sillä siinä esitetään liukumäen viereen sijoitettavat opaskuvat, tarvittavat asiakirjat ja liukumäen käyttöönottoa koskevat ohjeet.

Tukes viittaa näihin standardeihin kuvatessaan uimahallien ja kylpylöiden turvallisuusvaatimuksia. Standardien käyttö auttaa myös vertailemaan erilaisten tuotteiden turvallisuutta, kun hankitaan vesiliukumäkiä.

Tulossa muita uimahallien turvallisuuteen liittyviä standardeja

Vuoden 2018 lopulla julkaistaan uudet painokset standardisarjasta SFS-EN 15288. Siinä kuvataan uima-altaiden suunnitteluun ja toiminnanharjoittamiseen liittyvät turvallisuusvaatimukset. Myöhemmin julkaistaan myös vesileikkivälineiden ja veden ylle asennettavien kiipeilyseinien turvallisuutta käsittelevät standardit.

Standardit löytyvät SFS:n verkkokaupasta heti, kun ne on julkaistu. Standardien seurantapalvelu on helppo tapa saada tietoa uusista standardeista. Lue lisää www.sfs.fi/tietopalvelu.

Lisätietoa standardisoinnista

Yhteinen Toimialaliitto YTL
Asiantuntija Suvi Pasanen
puh. 050 328 5413
etunimi.sukunimi@ytl.fi