Lyhenteet

Verkkokauppa

Käyttöliittymän kieli: Suomeksi In English

SFS-kauppa / Ajankohtaista / Yleisliimat ja rakenneliimat: uusittuja standardeja

Yleisliimat ja rakenneliimat - uusittuja standardeja rakentamiseen

Rakenteiden kokoonpanoihin tarkoitettujen yleisliimojen vaatimukset ja testausmenetelmät sekä metallisiin kokoonpanoihin tarkoitettujen anaerobisten liimojen ominaisuuksien määrittelyt on päivitetty täyttämään EU:n rakennustuoteasetuksen n:o 305/2011 perusteella annetussa mandaatissa esitetyt vaatimukset.

SFS-EN 15274:2015 Yleisliimat rakenteiden kokoonpanoihin. Vaatimukset ja testausmenetelmät
79,30 € (alv 0%), 98,33 € (alv 24%)
Vahvistettu 18.05.2015, kieli: suomi/englanti

Standardissa SFS-EN 15274 esitetään maa- ja vesirakennuskohteiden ja rakennuksien kantavien rakennusosien valmistuksessa ja kokoonpanossa käytettäviä liimoja koskevat vaatimukset. Ilmoitettuja poikkeuksia lukuun ottamatta standardi kattaa kaikki liitettävien materiaalien yhdistelmät, joita käytetään kantavien rakennusosien valmistukseen tai korjaamiseen.

Standardissa SFS-EN 15275 määritellään metallielementeissä käytettävien anaerobisten liimojen ominaisuuksien määrittelyä koskevat vaatimukset ja testausmenetelmät. Standardi koskee anaerobisia liimoja, jotka on tarkoitettu talonrakennuksen ja yhdyskuntarakennuksen rakenteissa käytettäviin samanakselisiin metallisiin elementteihin, kuten kierreliittimiin ja muihin liittimiin sekä putkiin. Standardia voidaan soveltaa yksittäisille liimoille ja liimajärjestelmille (pakkauksille), jotka käsittävät niin sisä- kuin ulkorakentamisen osien liimoja, aktivaattoreita ja pohjusteita.

Standardien liitteissä (ZA) esitetyt kohdat täyttävät EU:n rakennustuoteasetuksen n:o 305/2011 perusteella annetussa mandaatissa esitetyt vaatimukset. Samoissa liitteissä määritellään esitettyyn käyttöön tarkoitettujen yleisliimojen (SFS-EN 15274) ja anaerobisten liimojen (SFS-EN 15275) CE-merkintään liittyvät ehdot sekä esitetään asiaan liittyvät standardin kohdat.

Lisätietoja

Kemesta ry
Jouni Valtanen
Puh. 09 172 841 (vaihde)
etunimi.sukunimi@kemesta.fi

Tietoa uusista julkaisuista

Jos haluat SFS:n markkinointikirjeet mieluiten sähköpostitse, käythän tilaamassa uutiskirjeet sinua kiinnostavista aihealueista SFS:n kotisivuilta.

Voit seurata meitä myös sosiaalisessa mediassa. Olemme näissä kanavissa:

Twitter Twiittaamme käyttäen hastageja: #standardeista #sfsedu

LinkedIn

SlideShare: esittelykalvoja

Issuu: näköislehdet ja esitteet

Facebook