Elintarvikkeiden kanssa kosketukseen joutuvat materiaalit ja tarvikkeet. Muovit. Osa 3: Testimenetelmät kokonaismigraation määrittämiseksi vesipitoisiin elintarvikesimulantteihin upotustestillä
Tuote ladattavissa hetiToimitusaika on noin 1 - 2 työpäivääToimitusaika on 3 - 5 työpäivää.
Eurooppalaisen standardin tässä osassa kuvataan testimenetelmät, joiden avulla määritetään elintarvikkeiden kanssa kosketukseen tarkoitetuista muovisista materiaaleista ja tarvikkeista vesipitoisiin elintarvikesimulantteihin tapahtuva kokonaismigraatio. Testimenetelmässä testinäyte upotetaan valituiksi testiajoiksi valittuun elintarvikesimulanttiin testilämpötiloissa aina refluksointilämpötilaan saakka. Menetelmä soveltuu parhaiten kalvo- tai levymuodossa oleville muoveille, mutta sitä voidaan soveltaa myös monille tarvikkeille ja säiliöille, joista voidaan leikata sopivan kokoisia testipaloja.
Tämän julkaisun valmistelusta Suomessa vastaa Yhteinen Toimialaliitto, www.ytl.fi.
Sisällysluettelo
Esipuhe
1 Soveltamisala
2 Velvoittavat viittaukset
3 Menetelmä A – kokonaismigraation määrittäminen vesipitoisiin elintarvikesimulantteihin uunissa, lämpökaapissa tai jääkaapissa tehtävällä upotustestillä
3.1 Periaate
3.2 Reagenssit
3.3 Laitteet ja välineet
3.4 Testinäytteiden valmistus
3.5 Menettely
3.6 Tulosten ilmoittaminen
3.7 Testiraportti
4 Menetelmä B - kokonaismigraation määrittäminen vesipitoisiin elintarvikesimulantteihin upotustestillä refluksointilämpötilassa
4.1 Periaate
4.2 Reagenssit
4.3 Laitteet ja välineet
4.4 Testinäytteiden valmistus
4.5 Menettely
4.6 Tulosten ilmoittaminen
4.7 Testiraportti
Liite A Täsmällisyyttä koskevat tiedot (opastava)
Liite ZA Tämän eurooppalaisen standardin suhde neuvoston direktiiviin 89/109/ETY ja komission direktiiviin 90/128/ETY ja muihin asiaanliittyviin direktiiveihin (opastava)
3 Menetelmä A – kokonaismigraation määrittäminen vesipitoisiin elintarvikesimulantteihin uunissa, lämpökaapissa tai jääkaapissa tehtävällä upotustestillä
3.1 Periaate
3.2 Reagenssit
3.3 Laitteet ja välineet
3.4 Testinäytteiden valmistus
3.5 Menettely
3.6 Tulosten ilmoittaminen
3.7 Testiraportti
4 Menetelmä B - kokonaismigraation määrittäminen vesipitoisiin elintarvikesimulantteihin upotustestillä refluksointilämpötilassa
4.1 Periaate
4.2 Reagenssit
4.3 Laitteet ja välineet
4.4 Testinäytteiden valmistus
4.5 Menettely
4.6 Tulosten ilmoittaminen
4.7 Testiraportti
Liite A Täsmällisyyttä koskevat tiedot (opastava)
Liite ZA Tämän eurooppalaisen standardin suhde neuvoston direktiiviin 89/109/ETY ja komission direktiiviin 90/128/ETY ja muihin asiaanliittyviin direktiiveihin (opastava)
EN 10088-1:1995 Stainless steels - Part 1: List of stainless steels
EN 10088-2:1995 Stainless steels - Part 2: Technical delivery conditions for sheet/plate and strip for general purposes
EN 10088-3:1995 Stainless steels - Part 3: Technical delivery conditions for semi-finished products, bars, rods and sections for general purposes
EN 10088-1:1995 Stainless steels - Part 1: List of stainless steels
EN 10088-2:1995 Stainless steels - Part 2: Technical delivery conditions for sheet/plate and strip for general purposes
EN 10088-3:1995 Stainless steels - Part 3: Technical delivery conditions for semi-finished products, bars, rods and sections for general purposes
EN 1186-1:2002 Materials and articles in contact with foodstuffs - Plastics - Part 1: Guide to the selection of conditions and test methods for overall migration
EN ISO 8442-2:1997 Materials and articles in contact with foodstuffs - Cutlery and table holloware - Part 2: Requirements for gold-plated cutlery (ISO 8442-2;1997)
ISO 4788:1980 Laboratory glassware -- Graduated measuring cylinders