Lyhenteet

- A / A +

Takaisin

CEN/TS 17083:2017:en

Foodstuffs. Determination of acrylamide in food and coffee by gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS)

Tuote ladattavissa heti Toimitusaika on noin 1 - 2 työpäivää Toimitusaika on 3 - 5 työpäivää.
Soveltamisala
Suomenkielistä soveltamisalaa ei ole saatavissa.

This Technical Specification specifies a method for the determination of acrylamide in cereal-based products, potato-based products and coffee by gas-chromatography mass spectrometry (GC-MS).
The method has been single-laboratory validated via the analysis of spiked samples (French fries (uncooked), bread, water biscuit, infant cereal, biscuit, green coffee, roast coffee and instant coffee), ranging from 30 µg/kg to 1 500 µg/kg acrylamide.
The results from the single laboratory validation were obtained by a laboratory with significant experience in acrylamide analysis. In addition, this method has also been studied by inter laboratory trial via the analysis of samples containing incurred acrylamide, ranging from approximately 200 µg/kg to 2 000 µg/kg. Critical points of the method are identified in 7.5 and Clause 8.

Tämän julkaisun valmistelusta Suomessa vastaa SFS Suomen Standardit, puh. 09 149 9331.
Sidokset
Velvoittavat viittaukset
EN ISO 3696:1995 Water for analytical laboratory use - Specification and test methods (ISO 3696:1987)
Direktiivi
882/2004 Rehu- ja elintarvikelainsäädännön sekä eläinten terveyttä ja hyvinvointia koskevien sääntöjen mukaisuuden varmistamiseksi suoritetusta virallisesta valvonnasta

http://ec.europa.eu »
Vahvistuspäivä
16.06.2017
Julkaisupäivä
20.06.2017
Painos
1
Sivumäärä
25
Julkaisun kieli
englanti

Takaisin