Lyhenteet

- A / A +

Takaisin

SFS-EN ISO 11133:2014

Elintarvike-, rehu- ja vesimikrobiologia. Kasvualustojen valmistus, tuotanto, säilytys ja toimivuuden testaus

Tuote ladattavissa heti Toimitusaika on noin 1 - 2 työpäivää Toimitusaika on 3 - 5 työpäivää.
Soveltamisala
Tässä kansainvälisessä standardissa määritellään kasvualustojen laadunvarmistukseen liittyvät termit sekä kasvualustojen valmistamista koskevat vaatimukset. Standardi koskee kasvualustoja, jotka on tarkoitettu elintarvikkeiden ja rehun mikrobiologiseen analyysiin sekä elintarvikkeiden tai rehun tuotantoympäristöstä otettujen näytteiden ja kaikentyyppisen kulutukseen tarkoitetun tai elintarvikkeiden tuotannossa käytetyn veden mikrobiologiseen analyysiin.
Nämä vaatimukset koskevat kaikkia erityyppisiä kasvualustoja, joita valmistetaan mikrobiologisia analyyseja suorittavien laboratorioiden käyttöön.
Tässä kansainvälisessä standardissa esitetään myös kriteerit ja menetelmät kasvualustojen toimivuuden testaukseen. Tätä kansainvälistä standardia sovelletaan esimerkiksi seuraaviin kasvualustojen tuottajiin:
– kaupalliset toimijat, jotka tuottavat tai jälleenmyyvät käyttövalmiita tai puolivalmisteen muodossa olevia veteen sekoitettavia kasvualustoja tai kuivaelatusaineita
– ei-kaupalliset toimijat, jotka toimittavat kasvualustoja kolmansille osapuolille
– mikrobiologiset laboratoriot, jotka valmistavat kasvualustoja omaan käyttöönsä.

Tämän julkaisun valmistelusta Suomessa vastaa SFS Suomen Standardit, puh. 09 149 9331.
Sisällysluettelo
Sidokset
Velvoittavat viittaukset
ISO 6887-1:1999 Microbiology of food and animal feeding stuffs -- Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination -- Part 1: General rules for the preparation of the initial suspension and decimal dilutions
ISO 6887-2:2003 Microbiology of food and animal feeding stuffs -- Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination -- Part 2: Specific rules for the preparation of meat and meat products
ISO 6887-3:2003 Microbiology of food and animal feeding stuffs -- Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination -- Part 3: Specific rules for the preparation of fish and fishery products
Vahvistuspäivä
16.06.2014
Julkaisupäivä
28.03.2017
Painos
1
Sivumäärä
209
Julkaisun kieli
suomi/englanti

Takaisin