Lyhenteet

- A / A +

Takaisin

SFS-EN 15250

Kiinteällä polttoaineella lämmitettävät varaavat tulisijat. Vaatimukset ja testausmenetelmät

Tuote ladattavissa heti Toimitusaika on noin 1 - 2 työpäivää Toimitusaika on 3 - 5 työpäivää.
Soveltamisala
Tämä eurooppalainen standardi määrittelee kiinteällä polttoaineella lämmitettävien varaavien tulisijojen ohjeiden ja merkinnän vaatimukset, jotka koskevat suunnittelua, valmistusta, rakennetta, turvallisuutta ja toimintaa (hyötysuhde ja päästöt)
sekä niihin liittyvät alkutestauksen testausmenetelmät ja testipolttoaineet.
Tätä eurooppalaista standardia sovelletaan jaksottaislämmitteisiin panospolttoisiin kiinteällä polttoaineella lämmitettäviin varaaviin tulisijoihin. Tulisijoilla on sellainen lämmönvarauskyky, että ne voivat luovuttaa lämpöä ilmoitetun ajan tulen sammumisen jälkeen. Tämä eurooppalainen standardi määrittelee myös vähimmäisajat, jossa tulisijan pinnan ja ympäristön lämpötilojen keskimääräinen erotus on suurin ja jossa erotus laskee suurimmasta arvosta 50 %:iin. Nämä tulisijat lämmittävät tilaa, johon ne asennetaan.
Nämä varaavat tulisijat saatetaan toimittaa joko valmiiksikoottuina tulisijoina tai valmistajan esikokoamina tulisijoina, jotka kootaan rakennuspaikalla valmistajan asennusohjeiden mukaisesti. Uniikkikappaleiden asennukset eivät kuulu soveltamisalaan.
Näissä tulisijoissa voidaan polttaa joko kiinteitä mineraalisia polttoaineita, turvebrikettejä, luonnollisia tai valmistettuja puuklapeja tai ne voivat olla monipolttoaineisia tulisijojen valmistajien ohjeiden mukaisesti. Puupellettejä, jotka lisätään käsin, voidaan polttaa joko tulisijan arinalla tai erikoiskorissa, jonka käyttäjä laittaa tulipesään.
Tätä eurooppalaista standardia ei sovelleta mekaanisesti syötettäviin polttolaitteisiin eikä tulisijoihin, joissa on palamisilmapuhallin tai kuumavesisäiliö.

Tämän julkaisun valmistelusta Suomessa vastaa Rakennustuoteteollisuus RTT ry, puh. 09 12 991 (vaihde).
Sidokset
Velvoittavat viittaukset
EN 50165:1997 Electrical equipment of non-electric appliances for household and similar purposes - Safety requirements
ISO 1171:1997 Solid mineral fuels -- Determination of ash
ISO 11722:1999 Solid mineral fuels -- Hard coal -- Determination of moisture in the general analysis test sample by drying in nitrogen
Direktiivi
89/106/EEC Rakennustuotedirektiivi
305/2011 Rakennustuotteet

http://ec.europa.eu »
Vahvistuspäivä
15.05.2007
Julkaisupäivä
05.09.2008
Painos
1
Sivumäärä
56
Julkaisun kieli
suomi
Lisätiedot
Varmista hEN Helpdeskistä, onko standardin tämä versio CE-merkintään voimassa oleva versio.

Takaisin