Lyhenteet

- A / A +

Takaisin

SFS-EN 15821

Jatkuvalämmitteiset saunan puukiukaat, vaatimukset ja testausmenetelmät

Tuote ladattavissa heti Toimitusaika on noin 1 - 2 työpäivää Toimitusaika on 3 - 5 työpäivää.
Soveltamisala
Tämän eurooppalaisen standardin soveltamisalaan kuuluvat jatkuvalämmitteiset saunan kiukaat, joissa kiuaskivet eivät ole kontaktissa tulen ja savukaasun kanssa. Tuli ja savukaasu lämmittävät kiuaskivet epäsuorasti. Polttoainelisäyksiä voi olla useita.
Tässä eurooppalaisessa standardissa määritellään jatkuvalämmitteisten saunan puukiukaiden suunnittelua, valmistusta, rakennetta, turvallisuutta ja toiminnallisuutta (hyötysuhde ja päästöt) koskevat vaatimukset sekä annetaan näihin vaatimuksiin liittyviä ohjeita. Standardissa esitetään myös vaatimustenmukaisuuden arvioinnin ehdot (esim. alkutestaus (ITT) ja tehtaan sisäinen laadunvalvonta (FPC)) sekä näiden tuotteiden merkintä.
Tämän standardin soveltamisalaan kuuluvat jatkuvalämmitteiset saunan kiukaat, jotka tuottavat lämpöä siihen tilaan, johon ne on asennettu.
Nämä jatkuvalämmitteiset saunan kiukaat saatetaan toimittaa joko valmiiksikoottuina tulisijoina tai valmistajan esikokoamina tulisijoina, jotka kootaan rakennuspaikalla valmistajan asennusohjeiden mukaisesti. Uniikkikappaleiden asennukset eivät kuulu soveltamisalaan.
Näissä jatkuvalämmitteisissä saunan kiukaissa voidaan polttaa vain luonnollisia puuklapeja kiukaiden valmistajien ohjeiden mukaisesti.
Tämän eurooppalaisen standardin soveltamisalaan eivät kuulu kertalämmitteiset kiukaat, joissa kivet lämpiävät suoraan tulen ja niiden välistä menevän savukaasun vaikutuksesta. Tämän standardin soveltamisalaan eivät kuulu saunan kiukaat, jotka ovat mekaanisesti syötettäviä tai joissa on palamisilmapuhallin, lämmönvaihdin, kiukaaseen kiinteästi liitetty savu-kanava tai sähköliitäntä.

Tämän julkaisun valmistelusta Suomessa vastaa Rakennustuoteteollisuus RTT ry, puh. 09 12 991 (vaihde).
Sidokset
Velvoittavat viittaukset
EN 60335-2-53:2011 Household and similar electrical appliances - Safety - Part 2-53: Particular requirements for sauna heating appliances and infrared cabins
EN ISO 16948:2015 Solid biofuels - Determination of total content of carbon, hydrogen and nitrogen (ISO 16948:2015)
EN ISO 16994:2016 Solid biofuels - Determination of total content of sulfur and chlorine (ISO 16994:2016)
Direktiivi
89/106/EEC Rakennustuotedirektiivi
305/2011 Rakennustuotteet

http://ec.europa.eu »
Vahvistuspäivä
14.02.2011
Julkaisupäivä
15.04.2011
Painos
1
Sivumäärä
100
Julkaisun kieli
suomi/englanti
Lisätiedot
Varmista hEN Helpdeskistä, onko standardin tämä versio CE-merkintään voimassa oleva versio.

Takaisin