Lyhenteet

- A / A +

Takaisin

SFS-EN 14782/AC

Itsekantavat metalliset ohutlevytuotteet vesikattoihin, ulko- ja sisäseinien verhouksiin. Tuoteominaisuudet ja vaatimukset

Tuote ladattavissa heti Toimitusaika on noin 1 - 2 työpäivää Toimitusaika on 3 - 5 työpäivää.
Soveltamisala
Tämä eurooppalainen standardi määrittelee sanaston, vaatimukset ja testausmenetelmät tehdasvalmisteisille vesikattoihin ja ulko- tai sisäseinien verhouksiin tarkoitetuille kantaville metallisille ohutlevytuotteille ja muotokatteille (ei-rakenteelliset sovellukset).
Tämän standardin soveltamisalaan kuuluvat myös sisäkatot (mukaan lukien sisäkäyttöön tarkoitetut metalliset ohutlevyt) ja alapuoliset verhouslevyt ja kasetit (ks. kuva 1).
Tämän standardin soveltamisalaan kuuluvat kuparista, sinkistä, teräksestä, alumiinista ja ruostumattomasta teräksestä valmistetut kantavat ohutlevytuotteet pinnoitettuina, esim. metallisella, orgaanisella, epäorgaanisella tai monikerrospinnoitteella (ks. liite A) tai pinnoittamattomina. Tuotteen taustapuolella saattaa olla kosteutta sitova kerros, jonka tarkoituksena on vähentää kondensoituneiden pisaroiden tippumista.
Tämä standardi sisältää myös säännöt merkintään ja vaatimustenmukaisuuden arviointiin.
Tämän standardin soveltamisalaan eivät kuulu rakenteellisiin tarkoituksiin käytettävät tuotteet. Soveltamisalaan eivät siten kuulu tuotteet, jotka on tarkoitettu lisäämään rakenteiden kokonaisstabiiliutta tai rakennuksen osan stabiiliutta aikaansaamalla
jäykistämisessä tai pysyvillä staattisilla kuormilla hyödynnettävää kestävyyttä (lukuun ottamatta metallisen ohutlevyn omaa painoa).
Tässä standardissa ei esitetä akustisia ja lämmöneristysominaisuuksia koskevia vaatimuksia.
Tässä standardissa ei esitetä valmistuksen, asennuksen eikä asennettujen tuotteiden toimivuuden ja suorituskyvyn laskenta- tai suunnitteluvaatimuksia.

Tämän julkaisun valmistelusta Suomessa vastaa Rakennustuoteteollisuus RTT ry, puh. 09 12 991 (vaihde).
Sidokset
Velvoittavat viittaukset
CEN/TS 1187:2012 Test methods for external fire exposure to roofs
EN 10088-1:2014 Stainless steels - Part 1: List of stainless steels
EN 10088-1:2023 Stainless steels - Part 1: List of stainless steels
Direktiivi
89/106/EEC Rakennustuotedirektiivi
305/2011 Rakennustuotteet

http://ec.europa.eu »
Vahvistuspäivä
17.06.2013
Julkaisupäivä
24.05.2013
Painos
1
Sivumäärä
1
Julkaisun kieli
suomi
Lisätiedot
Tämä ilmainen julkaisu on avattavissa esikatselu -painikkeesta. Klikkaa painiketta ja avaa julkaisu ohjelmalla Adobe Acrobat Reader.
Julkaisun avaamiseksi ei tarvitse kirjautua palveluun tai viedä julkaisua ostoskoriin. Varmista hEN Helpdeskistä, onko standardin tämä versio CE-merkintään voimassa oleva versio.

Takaisin