Lyhenteet

- A / A +

Takaisin

SFS-EN 15650

Rakennusten ilmanvaihto. Palonrajoittimet

Tuote ladattavissa heti Toimitusaika on noin 1 - 2 työpäivää Toimitusaika on 3 - 5 työpäivää.
Soveltamisala
Tämä eurooppalainen standardi soveltuu palonrajoittimille, joita käytetään osastoivien rakenteiden yhteydessä palo-osastojen ylläpitämiseksi. Tämä standardi määrittelee vaatimukset ja sovellettavat testausmenetelmät palonrajoittimille jotka on tarkoitettu asennettavaksi rakennusten lämmityksen, ilmanvaihdon ja ilmastoinnin yhteyteen. Kaikki palonrajoittimet sulkeutuvat automaattisesti paloa osoittavien kohonneiden lämpötilojen johdosta. Palonrajoittimien vaatimustenmukaisuuden arvioinnin säännöistä ja merkinnästä on annettu tarkempaa tietoa.
Päällekkäisten viitteiden välttämiseksi on laadittu useita muita standardeja. Tämän vuoksi on suositeltavaa lukea tämä standardi yhdessä standardien EN 1366-2 ja EN 1363-1 kanssa palonkestävyyden yksityiskohtien testauksesta ja standardi EN 13501-3 luokituksesta.
Tämän standardin vaatimusten täyttäviä palonrajoittimia voidaan pitää sopivina sovellutuksiin sekä ilmakanavassa että ilman kanavaa.
Tässä standardissa ei ole käsitelty yksityiskohtaisesti haitallisia ja/tai syövyttäviä vaikutuksia johtuen ympäröivässä ilmassa olevista kemiallisista prosesseista, jotka tarkoituksella tai tarkoittamatta kulkeutuvat ilmanvaihtojärjestelmän läpi ja siksi eivät sovellu palonrajoittimille käytettäväksi sellaisissa sovellutuksissa. Suolasumun korroosion osoitus voidaan määritellä käyttäen liitteessä B kuvattua menetelmää.

Tämän julkaisun valmistelusta Suomessa vastaa Metalliteollisuuden Standardisointiyhdistys ry, puh. 09 19 231 (vaihde).
Sisällysluettelo
Sidokset
Velvoittavat viittaukset
EN 13501-3:2005 Fire classification of construction products and building elements - Part 3: Classification using data from fire resistance tests on products and elements used in building service installations: fire resisting ducts and fire dampers
EN 1366-2:1999 Fire resistance tests for service installations - Part 2: Fire dampers
EN 1751:2014 Ventilation for buildings - Air terminal devices - Aerodynamic testing of damper and valves
Direktiivi
89/106/EEC Rakennustuotedirektiivi
305/2011 Rakennustuotteet

http://ec.europa.eu »
Vahvistuspäivä
01.11.2010
Julkaisupäivä
19.09.2014
Painos
1
Sivumäärä
65
Julkaisun kieli
suomi/englanti
Lisätiedot
Varmista hEN Helpdeskistä, onko standardin tämä versio CE-merkintään voimassa oleva versio.

Takaisin