Lyhenteet

- A / A +

Takaisin

SFS-EN 13250:2016

Geotekstiilit ja vastaavat tuotteet. Rautateiden rakentamisessa käytettäviltä geotekstiileiltä ja vastaavilta tuotteilta vaadittavat ominaisuudet

Tuote ladattavissa heti Toimitusaika on noin 1 - 2 työpäivää Toimitusaika on 3 - 5 työpäivää.
Soveltamisala
Tässä eurooppalaisessa standardissa määritellään rautateiden rakentamisessa käytettävien geotekstiilien ja vastaavien tuotteiden ominaisuudet ja tarvittavat testausmenetelmät.
Geotekstiilien tai vastaavien tuotteiden aiottu käyttötarkoitus on täyttää yksi tai useampia seuraavista tehtävistä: suodattaminen, erottaminen ja lujittaminen.
Erottamistehtävää käytetään aina yhdessä suodattamisen tai lujittamisen kanssa, joten erottamistehtävää ei määritellä koskaan yksinään.
Tätä eurooppalaista standardia sovelletaan radan rakennekerrosten tukikerrokseen tai pengertäytteeseen.
Tämä eurooppalainen standardi ei koske standardissa EN ISO 10318‑1 määriteltyjä geoeristeitä.
Tässä eurooppalaisessa standardissa esitetään tämän eurooppalaisen standardin mukaisen tuotteen suoritustason pysyvyyden arviointi ja varmentaminen (AVCP) ja tehtaan sisäiset laadunvalvontamenettelyt.
Tietyt sovellustapaukset voivat sisältää lisäominaisuuksia ja (mieluiten standardoituja) testausmenetelmiä koskevia vaatimuksia, mikäli ne ovat teknisesti perusteltuja.
Tätä eurooppalaista standardia voidaan käyttää suunnitteluarvojen johtamiseen käyttämällä standardissa EN 1997‑1 (eurokoodi 7) esitettyjen määritelmien yhteydessä esitettyjä kertoimia, kuten varmuuslukuja. Tuotteen suunniteltu käyttöikä olisi määritettävä, koska sen tehtävä saattaa olla väliaikainen, esimerkiksi rakentamisen ajalle suunniteltu, tai pysyvä, koko rakenteen käyttöiän ajaksi tarkoitettu.

Tämän julkaisun valmistelusta Suomessa vastaa SFS Suomen Standardit, puh. 09 149 9331.
Sisällysluettelo
Sidokset
Velvoittavat viittaukset
ASTM D 4603:2003 Standard Test Method for Determining Inherent Viscosity of Poly(Ethylene Terephthalate) (PET) by Glass Capillary Viscometer
ASTM D 7409:2015 Standard Test Method for Carboxyl End Group Content of Polyethylene Terephthalate (PET) Yarns
EN 12224:2000 Geotextiles and geotextile-related products - Determination of the resistance to weathering
Tekninen komitea
Direktiivi
305/2011 Rakennustuotteet

http://ec.europa.eu »
Vahvistuspäivä
21.10.2016
Julkaisupäivä
15.11.2016
Painos
4
Sivumäärä
75
Julkaisun kieli
suomi/englanti
Lisätiedot
Varmista hEN Helpdeskistä, onko standardin tämä versio CE-merkintään voimassa oleva versio.

Takaisin