Lyhenteet

- A / A +

Takaisin

SFS-EN 14308:2010 + A1:2013 Kumottu

Lämmöneristetuotteet rakennusten laite-eristykseen ja teollisuuskäyttöön. Tehdasvalmisteiset jäykät polyuretaanituotteet (PUR) ja polyisosyanuraattituotteet (PIR). Tuotestandardi

Tuote ladattavissa heti Toimitusaika on noin 1 - 2 työpäivää Toimitusaika on 3 - 5 työpäivää.
Soveltamisala
Tämä eurooppalainen standardi määrittelee vaatimukset rakennusten laite-eristykseen ja teollisuuskäyttöön tarkoitetuille pinnoitetuille tai pinnoittamattomille tehdasvalmisteisille jäykille polyuretaanituotteille (PUR) ja polyisosyanuraattituotteille (PIR), joiden suljettujen huokosten tilavuusprosenttiosuus on vähintään 90 %. Näiden tuotteiden käyttölämpötila-alue on noin −200…+200 °C.
HUOM. Alle −50 °C käyttölämpötiloissa suositellaan erityistestejä tuotteen soveltuvuudesta suunniteltuun käyttötarkoitukseen (esim. hapen nesteytymisen takia). Valmistajan ohjeet olisi otettava aina huomioon.
Tuotteet valmistetaan blokeina tai harkkoina, pinnoitettuina tai pinnoittamattomina levyinä, eristekouruina, segmentteinä sekä erilaisina esivalmistettuina eristepaloina.
Tässä eurooppalaisessa standardissa kuvataan tuoteominaisuudet sisältäen menettelyt testaukselle, vaatimustenmukaisuuden arvioinnille ja merkinnälle.
Tämän eurooppalaisen standardin mukaisia tuotteita käytetään myös esivalmisteisissa lämmöneristysjärjestelmissä ja metalliohutlevypintaisissa sandwich-elementeissä. Näiden tuotteiden muodostaman järjestelmän ominaisuuksia ei käsitellä tässä standardissa.
Tämä eurooppalainen standardi ei määrittele tuotteen tietylle ominaisuudelle vaatimustasoa osoittaakseen sen soveltuvuutta tiettyyn käyttökohteeseen. Käyttökohteen vaatimustasot voidaan antaa määräyksissä tai tarjouspyynnössä.
Tämä eurooppalainen standardi ei koske tuotteita, joiden ilmoitettu lämmönjohtavuus on suurempi kuin 0,100 W/(m·K) 10 °C:ssa.
Tämä eurooppalainen standardi ei koske paikalla (ruiskuttamalla tai levittämällä) tehtyjä talotekniikka- ja teollisuuseristetuotteita eikä talonrakennuksen eristetuotteita.
Tämä eurooppalainen standardi ei koske seuraavia ääneneristysominaisuuksia: ilmaääneneristävyys ja askelääneneristävyysindeksi.

Tämän julkaisun valmistelusta Suomessa vastaa Rakennustuoteteollisuus RTT ry, puh. 09 12 991 (vaihde).
Sisällysluettelo
Sidokset
Velvoittavat viittaukset
Tässä julkaisussa ei ole velvoittavia viittauksia
Direktiivi
89/106/EEC Rakennustuotedirektiivi
305/2011 Rakennustuotteet

http://ec.europa.eu »
Vahvistuspäivä
04.03.2013
Kumouspäivä
18.12.2015
Painos
1
Sivumäärä
51
Julkaisun kieli
suomi
Lisätiedot
Varmista hEN Helpdeskistä, onko standardin tämä versio CE-merkintään voimassa oleva versio.

Takaisin