Lyhenteet

- A / A +

Takaisin

SFS-EN 998-1:2016

Laastien spesifikaatiot. Osa 1: Rappauslaastit ja tasoitteet

Tuote ladattavissa heti Toimitusaika on noin 1 - 2 työpäivää Toimitusaika on 3 - 5 työpäivää.
Soveltamisala
Tämä eurooppalainen standardi koskee epäorgaanisiin sideaineisiin perustuvia tehdasvalmisteisia rappauslaasteja/tasoitteita, jotka on tarkoitettu ulkokäyttöön (rappaus) ja sisäkäyttöön (tasoitus) seinissä, sisäkatoissa, pilareissa ja väliseinissä. Standardi sisältää määritelmät ja lopputuotteen toiminnalliset vaatimukset.
Tässä eurooppalaisessa standardissa on esitetty tuotteen suoritustason pysyvyyden arviointi ja varmentaminen (AVCP). Standardi sisältää myös tuotteen merkintävaatimukset.
Standardi ei koske laasteja, joiden pääasiallinen aktiivinen sideaine on kalsiumsulfaatti.
Kalsiumsulfaattisideainetta voidaan kuitenkin käyttää lisäsideaineena yhdessä kalkin kanssa. Jos kalkki on pääasiallinen aktiivinen sideaine, tämä eurooppalainen standardi koskee ko. rappauslaastia/tasoitetta. Jos laastin pääasiallinen aktiivinen sideaine on kalsiumsulfaatti, laastia koskee standardi EN 13279.
Tämä eurooppalainen standardi ei koske palonkestäviä tai akustisia erityisominaisuuksia sisältäviä laasteja, kantavien rakenteiden korjaamiseen tarkoitettuja laasteja eikä rakennusosien pintakäsittelyyn tarkoitettuja silotus- ja oikaisumateriaaleja, maaleja, pinnoitteita, orgaanisia ohutsaumarappauslaasteja/tasoitteita eikä tehdasvalmisteisia levyjä tai vastaavia (esim. kipsilevyjä).
Tämä eurooppalainen standardi koskee luvussa 3 määriteltyjä rappauslaasteja/tasoitteita lukuun ottamatta paikalla valmistettavia laasteja. Tätä eurooppalaista standardia tai standardin osia voidaan kuitenkin käyttää yhdessä paikalla valmistettuja laasteja koskevien soveltamisohjeiden ja kansallisten spesifikaatioiden kanssa.

Tämän julkaisun valmistelusta Suomessa vastaa Rakennustuoteteollisuus RTT ry, puh. 09 12 991 (vaihde).
Sisällysluettelo
Sidokset
Velvoittavat viittaukset
EN 1015-10:1999 Methods of test for mortar for masonry - Part 10: Determination of dry bulk density of hardened mortar
EN 1015-11:2019 Methods of test for mortar for masonry - Part 11: Determination of flexural and compressive strength of hardened mortar
EN 1015-12:2016 Methods of test for mortar for masonry - Part 12: Determination of adhesive strength of hardened rendering and plastering mortars on substrates
Tekninen komitea
Direktiivi
305/2011 Rakennustuotteet

http://ec.europa.eu »
Vahvistuspäivä
18.11.2016
Julkaisupäivä
23.05.2017
Painos
3
Sivumäärä
26
Julkaisun kieli
suomi
Lisätiedot
Varmista hEN Helpdeskistä, onko standardin tämä versio CE-merkintään voimassa oleva versio.

Takaisin