Lyhenteet

- A / A +

Takaisin

SFS-EN 12050-3:2015

Jäteveden kiinteistökohtaiset pumppaamot. Osa 3: Kiinteistön sisäiset pienpumppaamot

Tuote ladattavissa heti Toimitusaika on noin 1 - 2 työpäivää Toimitusaika on 3 - 5 työpäivää.
Soveltamisala
Tämä eurooppalainen standardi koskee kiinteistön sisäisiä, ei-kaupallisia talousjäteveden tai harmaaveden pienpumppaamoita, jotka sijaitsevat ylivuototason alapuolella.
HUOM. Pienpumppaamo tarkoittaa, että käyttäjämäärä on pieni ja pumppaamo sijaitsee samassa tilassa kuin sitä käyttävä saniteettikaluste1, jotka on asennettu standardin EN 12056-1 mukaisesti ja joiden suunnitelmat ja laskelmat ovat standardin EN 12056-4 mukaisia.
Tämä eurooppalainen standardi koskee talousjätevedelle suunniteltuja pienpumppaamoita, joiden yhteydessä on käytettävissä toinen, ylivuototason yläpuolella sijaitseva WC, ja jotka eivät käsittele vettä kuin yhdestä WC:stä johon pumppaamo on suoraan liitetty (etäisyys enintään 0,5 m), ja yhdestä käsienpesualtaasta, yhdestä suihkusta ja yhdestä bideestä, joihin ei ole liitetty muita saniteettikalusteita suoraan tai epäsuorasti.
Tämä eurooppalainen standardi koskee myös harmaavedelle suunniteltuja pienpumppaamoita, joihin on liitetty enintään yksi käsienpesuallas tai keittiöallas, sekä yksi lisälaite kuten kylpyamme tai pyykinpesu tai suihku tai astianpesukone tai urinaali. Muita saniteettikalusteita ei saa olla suoraan tai epäsuorasti liitettynä.
Tämä eurooppalainen standardi sisältää yleiset vaatimukset, yleiset rakenne- ja testausperiaatteet, sekä tietoa materiaaleista.
Rakenne- ja testausvaatimukset kiinteistön sisäisten talousjäteveden pienpumppaamoiden yksisuuntaventtiileille on esitetty standardissa EN 12050-4.
Tätä eurooppalaista standardia ei voida soveltaa kiinteistön sisäisille talousjäteveden pienpumppaamoille, joissa WC huuhdellaan painehuuhtelulla.

Tämän julkaisun valmistelusta Suomessa vastaa Metalliteollisuuden Standardisointiyhdistys ry, puh. 09 19 231 (vaihde).
Sisällysluettelo
Sidokset
Velvoittavat viittaukset
EN 12056-1:2000 Gravity drainage systems inside buildings - Part 1: General and performance requirements
EN 12056-4:2000 Gravity drainage systems inside buildings - Part 4: Wastewater lifting plants - Layout and calculation
EN 13501-1:2018 Fire classification of construction products and building elements - Part 1: Classification using data from reaction to fire tests
Direktiivi
305/2011 Rakennustuotteet

http://ec.europa.eu »
Vahvistuspäivä
27.04.2015
Julkaisupäivä
19.09.2017
Painos
2
Sivumäärä
72
Julkaisun kieli
suomi/englanti
Lisätiedot
Varmista hEN Helpdeskistä, onko standardin tämä versio CE-merkintään voimassa oleva versio.

Takaisin