Lyhenteet

- A / A +

Takaisin

SFS-EN 16798-3:2017

Rakennusten energiatehokkuus. Rakennusten ilmanvaihto. Osa 3: Muiden kuin asuinrakennusten ilmanvaihto- ja huoneilmastointijärjestelmien tehokkuusvaatimukset. Moduulit M5-1, M5-4

Tuote ladattavissa heti Toimitusaika on noin 1 - 2 työpäivää Toimitusaika on 3 - 5 työpäivää.
Soveltamisala
Tämä eurooppalainen standardi liittyy rakennusten energiatehokkuuteen ja ilmanvaihto-, ilmastointi- ja huoneilmastointijärjestelmän suunnitteluun ja toteutukseen muissa kuin asuinrakennuksissa, pois lukien teollisuusprosessien ja vastaavien kohteiden järjestelmäsovellukset. Standardi keskittyy näiden järjestelmien oleellisten parametrien määritelmiin.
Tässä eurooppalaisessa standardissa ja siihen liittyvässä teknisessä raportissa CEN/TR 16798-4 annetut suunnittelua koskevat ohjeet soveltuvat pääasiassa koneellisiin tulo- ja poistoilmanvaihtojärjestelmiin. Tämä eurooppalainen standardi ei käsittele painovoimaisen ilmanvaihdon järjestelmiä tai hybridi-ilmanvaihtojärjestelmien painovoimaisia osia. Tällaisten järjestelmien suunnittelua koskevia valinnaisia ohjeita on esitetty standardiin liittyvässä teknisessä raportissa.
Tässä eurooppalaisessa standardissa ei käsitellä asuinrakennusten ilmanvaihtosovelluksia. Asuinrakennusten ilmanvaihtojärjestelmien toimintaa käsitellään standardissa EN 15665 ja teknisessä raportissa CEN/TR 14788.
Luokituksessa käytetään eri luokkia. Joidenkin arvojen kohdalla on esitetty esimerkkejä, ja vaatimusten kohdalla on esitetty tyypillisiä käyttöalueita oletusarvoineen. Tässä standardissa ilmoitetut oletusarvot eivät ole velvoittavia, ja niitä olisi käytettävä, jos muita arvoja ei ole esitetty. Luokituksen on aina oltava yhteensopiva rakennuksen tyypin ja sen aiotun käyttötarkoituksen kanssa. Luokituksen peruste on selvitettävä, mikäli eurooppalaisessa standardissa esitettyjä esimerkkejä ei käytetä.
HUOM. 1 Eri standardit saattavat osoittaa samojen parametrien luokat eri tavalla, ja luokan tunnukset voivat myös olla erilaisia.
Taulukossa 1 on esitetty tämän eurooppalaisen standardin suhteellinen asema rakennusten energiatehokkuusstandardien sarjassa standardissa EN ISO 52000-1 esitetyn moduulirakenteen yhteydessä.
HUOM. 2 Sama taulukko on esitetty teknisessä raportissa CEN ISO/TR 52000-2. Siinä on ilmoitettu jokaiselle moduulille olennaisten julkaistujen tai valmisteilla olevien rakennusten energiatehokkuusstandardien(EPB-standardien) ja niihin liittyvien teknisten raporttien tunnukset.
HUOM. 3 Moduulit edustavat EPB-standardeja. Yksi EPB-standardi voi kuitenkin kattaa useamman moduulin ja yhteen moduuliin voi kuulua useita EPB-standardeja, esimerkiksi yksinkertaistettu ja yksityiskohtainen menetelmä. Katso myös kohta 2 ja taulukot A.1 ja B.1.


Tämän julkaisun valmistelusta Suomessa vastaa Metalliteollisuuden Standardisointiyhdistys ry, puh. 09 19 231 (vaihde).
Sisällysluettelo
Sidokset
Velvoittavat viittaukset
EN 12599:2012 Ventilation for buildings - Test procedures and measurement methods to hand over air conditioning and ventilation systems
EN 12792:2003 Ventilation for buildings - Symbols, terminology and graphical symbols
EN 13053:2006+A1:2011 Ventilation for buildings - Air handling units - Rating and performance for units, components and sections
Direktiivi
2010/31/EU Rakennusten energiatehokkuudesta

http://ec.europa.eu »
Vahvistuspäivä
18.08.2017
Julkaisupäivä
11.09.2018
Painos
1
Sivumäärä
101
Julkaisun kieli
suomi/englanti

Takaisin