Lyhenteet

- A / A +

Takaisin

SFS-EN 14933:2007

Lämmöneriste- ja kevennetuotteet maa- ja vesirakentamiseen. Tehdasvalmisteiset paisutetut polystyreenituotteet (EPS). Tuotestandardi

Tuote ladattavissa heti Toimitusaika on noin 1 - 2 työpäivää Toimitusaika on 3 - 5 työpäivää.
Soveltamisala
Tämä eurooppalainen standardi määrittelee vaatimukset tehdasvalmisteisille paisutetuille polystyreenituotteille, joita käytetään teiden, rautateiden ja liikennöityjen alueiden routaeristykseen, keventeiden vaaka- ja pystysuuntaisen maanpaineen pienentämiseen sekä muuhun maa- ja vesirakentamiseen.
Tuotteet valmistetaan levyinä tai harkkoina. Tämän standardin soveltamisalaan kuuluvat myös erityismuotoisiksi leikatut levyt ja harkot.
Tässä eurooppalaisessa standardissa kuvataan tuoteominaisuudet sisältäen menettelyt testaukselle, vaatimustenmukaisuuden arvioinnille ja merkinnälle.
Tämä eurooppalainen standardi ei määrittele tuotteen tietylle ominaisuudelle vaadittua luokkaa tai vaatimustasoa osoittaakseen sen soveltuvuutta tiettyyn käyttökohteeseen. Käyttökohteen vaaditut luokat ja vaatimustasot annetaan määräyksissä tai ei-ristiriitaisissa standardeissa.
Tämä eurooppalainen standardi ei koske tuotteita, joiden käyttökohteissa vaaditaan lämmönvastusta ja joiden ilmoitettu lämmönvastus on pienempi kuin 0,25 m2⋅K/W tai ilmoitettu lämmönjohtavuus suurempi kuin 0,060 W/(m⋅K). Tämä eurooppalainen standardi ei koske paikalla tehtyjä eristetuotteita, rakennusten lämmöneristämiseen, rakennusten laite-eristykseen ja teollisuuskäyttöön tarkoitettuja eristetuotteita eikä ääneneristykseen tarkoitettuja tuotteita.

Tämän julkaisun valmistelusta Suomessa vastaa Rakennustuoteteollisuus RTT ry, puh. 09 12 991 (vaihde).
Sisällysluettelo
Sidokset
Velvoittavat viittaukset
EN 12085:2013 Thermal insulating products for building applications - Determination of linear dimensions of test specimens
EN 12086:2013 Thermal insulating products for building applications - Determination of water vapour transmission properties
EN 12089:2013 Thermal insulating products for building applications - Determination of bending behaviour
Direktiivi
89/106/EEC Rakennustuotedirektiivi
305/2011 Rakennustuotteet

http://ec.europa.eu »
Vahvistuspäivä
26.11.2007
Julkaisupäivä
04.02.2020
Painos
1
Sivumäärä
46
Julkaisun kieli
suomi
Lisätiedot
Varmista hEN Helpdeskistä, onko standardin tämä versio CE-merkintään voimassa oleva versio.

Takaisin