Lyhenteet

Verkkokauppa

Käyttöliittymän kieli: Suomeksi In English

SFS-kauppa / Ajankohtaista / Rakennuslasien ääneneristävyyden määrittelevä standardi uudistettu

Rakennuslasien ääneneristävyyden määritystä uudistettu

Rakennuslasien ääneneristävyyden määritys ja arviointi kuvataan standardissa SFS-EN 12758. Siitä on julkaistu uusi painos suomeksi.

Uudistetussa standardissa käsitellään ääneneristävyysarvojen määritystä ja arviointia kirkkaille, läpinäkyville ja opaalilasituotteille, kun niitä on tarkoitus käyttää rakenteellisina lasituskokoonpanoina rakennuksissa ja kun tuotteiden pääasiallinen tai toisarvoinen tarkoitus on ääneneristys.

Standardi SFS-EN 12758 kuvaa ääneneristävyysarvojen määrityksen ja arvioinnin kirkkaille, läpinäkyville ja opaalilasituotteille. Standardissa annetaan myös tietyille yleisille lasituotteille tyypilliset suoritusarvot, joita voidaan käyttää mitattujen arvojen puuttuessa.

Uudessa painoksessa kalibrointimenettely on poistettu. Sen sijaan viitataan standardin SFS-EN ISO 10140-1:2016 liitteessä D kuvattuun laboratoriomittausmenetelmään. Lisäksi lisätesteihin on lisätty vaatimuksia ja tyypillisiä suoritusarvoja koskevaa taulukkoa on laajennettu. Standardiin on myös lisätty liite, joka koskee PVB-kerrosten ominaisuuksia.

Rakennuslasien CE-merkintä

Rakennuslasien tulee olla CE-merkittyjä. Kannattaa tutustua standardeihin, joiden avulla voit varmistua rakennuslasilta vaadituista ominaisuuksista ja tuotteen sopivuudesta käyttökohteeseen. Rakennusliikkeet ja suunnittelijat voivat hyödyntää standardeja lasin tuoteominaisuuksien ja laadun määrittelyssä. Ne koskevat myös maahantuojia, kun he tuovat rakennuslaseja EU-alueelle.

Kannattaa tutustua myös esitteeseen, jossa kerrotaan rakennusleista. Esitteen löydät SFS:n nettisivuilta www.sfs.fi/rakentaminen.

Kaikki harmonisoidut tuotestandardit ja kansalliset soveltamisstandardit löydät SFS:n verkkokaupasta aihealueen mukaisista ryhmistä.

Standardit kannattaa hankkia käyttöön SFS Online -palvelun kautta. Palvelussa standardit ovat aina ajan tasalla ja käytettävissänne milloin vain. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä asiakaspalveluumme online@sfs.fi tai puh. 09 1499 3353. Kerromme mielellämme lisää.

Lisätietoja standardisoinnista

YTL
Kimmo Konkarikoski, standardisointipäällikkö
p. 040 579 4393
etunimi.sukunimi@ytl.fi