Lyhenteet

Verkkokauppa

Käyttöliittymän kieli: Suomeksi In English

SFS-kauppa / Ajankohtaista / SFS-EN 12572 Kiipeilyrakenteet

Varmista kiipeilyseinien turvallisuus standardien avulla

"Varmistu kiipeilyvälineitä hankkiessasi, että välineet ovat standardien mukaisia", neuvoo Tukes. Kannattaa siis tutustua uusittuihin kiipeilyseinien ja kiipeilyotteiden turvallisuusvaatimukset ja testimenetelmät kuvaaviin standardeihin. Standardien käyttö helpottaa myös erilaisten tuotteiden turvallisuuden vertailua.

SFS-EN 12572-2:2017 Kiipeilyrakenteet. Osa 2: Boulderseinien turvallisuusvaatimukset ja testausmenetelmät
79,30 € (alv 0%), 98,33 € (alv 24%)
Vahvistettu 27.01.2017, kieli: suomi/englanti

Standardisarjan SFS-EN 12572 osassa 1 määritellään turvallisuusvaatimukset ja testimenetelmät kiipeilyrakenteille, joissa on varmistuspisteet. Standardia sovelletaan normaalissa urheilukiipeilyssä käytettäviin kiipeilyseiniin.

Osassa 2 määritellään turvallisuusvaatimukset ja laskentamenetelmät normaalissa kiipeilyssä käytettäville boulderseinille ja niiden turva-alueille. Jos boulderseiniä asennetaan ulos esimerkiksi leikkikentille, myös niiden laskeutumisalustan pitää täyttää tämän standardin vaatimukset.

Osassa 3 määritellään kiipeilyotteiden turvallisuusvaatimukset ja testimenetelmät. Kiipeilijä käyttää standardin mukaisia kiipeilyotteita normaaliin etenemiseen kiipeilyrakenteilla ja boulderseinillä. Otteet on suunniteltu kiinnitettäviksi kiipeilyrakenteisiin pulteilla, ruuveilla jne. Niihin on suunnittelun avulla saatu paljon sellaisia ominaisuuksia, ettei niihin tarvitse kiinnittää lisävarusteita. Otteiden kiinnityspisteet ovat yksi osa kiipeilyseinän rakennetta, ja niitä käsitellään standardisarjan SFS-EN 12572 osissa 1 ja 2.

Lisätietoa standardisoinnista

Yhteinen Toimialaliitto YTL
Asiantuntija Suvi Pasanen
puh. 050 328 5413
etunimi.sukunimi@ytl.fi