Lyhenteet

Verkkokauppa

Käyttöliittymän kieli: Suomeksi In English

SFS-kauppa / Ajankohtaista / SFS-käsikirja kuormanvarmistuksesta

Uusi SFS-käsikirja kuormanvarmistuksesta

Maantieajoneuvojen kuormanvarmistamiseen liittyvät standardit on koottu uuteen SFS-käsikirjaan 23. Se on tarkoitettu kuljetusalan ammattilaisille ja viranomaisille.

Tieliikennelaki määrittelee, ettei ajoneuvon kuorma saa kuormakorissa siirtyä siten, että se voi haitata ajoneuvon liikenneturvallista käyttöä. Kuorman on pysyttävä kuormakorissa paikoillaan kaikissa kiihdytyksissä ja jarrutuksissa sekä kaarteissa ajettaessa. Lisäksi kuorman varmistamiseksi tulee käyttää kuorman tuentaa, sitomista, lukitsemista tai peittämistä.

Uuden SFS-käsikirjan 23 standardit käsittelevät kuorman kiinnitysmenetelmien suunnittelua kuormien varmistamiseksi, kun pintakuljetus tapahtuu maantieajoneuvoilla tai niiden osilla ts. kuorma-autolla, perävaunulla, kontissa ja vaihtokorissa, paketti- ja jakeluautolla sekä hyötyajoneuvolla. Standardeissa käsitellään korirakenteita, kuormansidontapisteiden vaatimuksia ja testausta sekä kuorman tuentaa ja sidontaa ja näiden yhdistelmiä erilaisten menetelmien kautta.

Myös EU-asetuksissa ja direktiiveissä sekä Traficomin kansallisissa viranomaismääräyksissä ja ohjeissa viitataan uuden käsikirjan standardeihin yhtenä tapana täyttää kuormanvarmistamiseen liittyvät vaatimukset.

Kirja on tarkoitettu kuljetusalan ammattilaisille sekä viranomaisille valvonta- ja tarkastustehtäviin.

SFS-käsikirja 23:2021 Maantieajoneuvojen kuormanvarmistus
157,00 € (alv 0%), 172,70 € (alv 10%)
kieli: suomi/englanti

Myös eKirjana

SFS-käsikirja 23 on saatavana myös eKirjana, jonka voi tallentaa yhdelle työasemalle. Voit ladata sen SFS-kaupasta suoraan omalle koneellesi.

SFS-eKirja 23:2021 Maantieajoneuvojen kuormanvarmistus
157,00 € (alv 0%), 194,68 € (alv 24%)
Vahvistettu 21.01.2021, kieli: suomi/englanti

Lisätietoja standardisoinnista

METSTA
Hanna Järvenpää, toimitusjohtaja
p. 040 551 8514
etunimi.sukunimi@metsta.fi