Lyhenteet

Verkkokauppa

Käyttöliittymän kieli: Suomeksi In English

SFS-kauppa / Ajankohtaista / Standardit savupiippujen ja tulisijojen turvallisuuden varmistamiseksi

Uusimmat standardit savupiippujen ja tulisijojen turvallisuuden varmistamiseksi

Rakennustuotteiden harmonisoituja tuotestandardeja täydentävissä kansallisissa soveltamisstandardeissa esitetään suositus siitä, mitä CE-merkinnän ominaisuuksia Suomessa eri käyttökohteissa on ilmoitettava. Standardit on juuri päivitetty vastaamaan 2017 voimaan tullutta ympäristöministeriön asetusta savupiippujen rakenteista ja paloturvallisuudesta 745/2017.

Kansalliset soveltamisstandardit on julakistu SFS 7000 -sarjassa. Alla listataan uusimmat painokset standardeista, jotka liittyvät tulisijojen ja savuhormien käyttökohteissa ilmoitettaviin ominaisuuksiin ja niille asetettuihin vaatimustasoihin.

Rakennustuotteiden CE-merkintä

Rakennustuotteiden CE-merkintään on käytettävä komission virallisessa lehdessä (OJ) ilmoitettua yhdenmukaistetun (harmonisoidun) tuotestandardin (hEN) voimassa olevaa versiota. Harmonisoitu tuotestandardi kertoo, mitä CE-merkinnässä ilmoitetut tekniset arvot tarkoittavat. Kansallisen soveltamisstandardin avulla voi päätellä, käykö CE-merkitty rakennustuote suunniteltuun käyttökohteeseen. Lisätietoja rakennustuotteiden harmonisoiduista tuotestandardeista voit lukea hEN helpdeskistä.

SFS Online: standardit aina käytettävissä ja ajantasalla

Jos valmistat rakennustuotteita, olet vastuussa sunnittelusta, työn teettämisestä tai toteutuksesta tai valvot työn laatua, standardit kannattaa hankkia käyttöön SFS Online -palvelun kautta. Rakentamisen tärkeät standadit on koottu palveluun aihealueittain: eurokoodit, rakennustuotteiden harmonisoidut tuotestandardit ja kansalliset sovelmisstandardit. SFS päivittää standardikokoelmaa säännöllisesti, joten käytössäsi ovat aina ajantasaiset julkaisut.

Kannattaa tutustua palveluun SFS-kaupassa tai kysy lisää asiakaspalvelustamme online@sfs.fi, p. 09 1499 3353. Kerromme mielellämme lisää.

Lisätietoa standardisoinnista

RTT
Timo Pulkki, johtaja
p. 050 414 3114
etunimi.sukunimi@rtt.fi