Lyhenteet

Verkkokauppa

Käyttöliittymän kieli: Suomeksi In English

SFS-kauppa / Ajankohtaista / Tärkeitä koneturvallisuuden standardeja uudistetuissa SFS-käsikirjoissa

Tärkeitä koneturvallisuuden standardeja uudistetuissa SFS-käsikirjoissa

Turvallisuusnäkökohtien huomioiminen on olennainen osa koneensuunnittelussa, ja EU:n konedirektiivi edellyttää koneilta tietyntasoista turvallisuutta. Tärkeimpiä koneturvallisuuden standardeja on koottu kaksiosaiseen SFS-käsikirjaan 100, joka on nyt uudistettu.

Koneiden pitää olla EU:n konedirektiivin 2006/42/EY vaatimusten mukaisia. Konedirektiivillä yhdenmukaistetaan koneisiin sovellettavat terveys- ja turvallisuusvaatimukset. Samalla varmistetaan koneiden vapaa liikkuvuus EU:n markkinoilla.

Direktiiviä tukee suuri joukko standardeja. Niissä esitetään menettelytapoja, turvallisuusvaatimuksia ja esimerkkejä konedirektiivin vaatimukset täyttävistä turvallisuusratkaisuista. Standardit tarjoavat hyvän perustan tuotteiden turvallisuuden varmistamiseen.

Tärkeimpiä koneturvallisuuden standardeja on koottu kaksiosaiseen SFS-käsikirjaan 100, joka on nyt uudistettu. Käsikirja on tarkoitettu erityisesti koneiden ja laitteiden suunnittelijoille ja valmistajille. Kirjoista hyötyvät myös koneiden hankinnoista vastaavat sekä työsuojelusta ja koneiden ja muiden työvälineiden turvallisuudesta vastuussa olevat.

SFS Online - standardit aina ajan tasalla

SFS Online -palvelussa muun muassa koneturvallisuuden standardit ovat aina ajan tasalla ja käytettävissä internetissä 24/7. Palvelu päivittyy säännöllisesti, joten sinulla on aina luettavissa uusin versio tilaamistasi standardeista. SFS Onlineen voit itse valita tarvitsemasi standardikokoelman aihealueittain ja/tai yksittäin.

Kiinnostuitko? Lue lisää tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme online@sfs.fi tai p. 09 1499 3353.

Lisätietoja koneturvallisuuden standardisoinnista

METSTA
Jukka-Pekka Rapinoja, asiantuntija
p. 040 351 0896
etunimi.sukunimi@metsta.fi