Lyhenteet

Verkkokauppa

Käyttöliittymän kieli: Suomeksi In English

SFS-kauppa / Ajankohtaista / Uusia turvallisuusmerkkejä ISO 7010

Uusia turvallisuusmerkkejä

Kansainväliseen turvallisuusmerkkien standardiin ISO 7010:2012 on lisätty uusia merkkejä. Standardin mukaiset turvallisuusmerkit helpottavat turvallisuusohjeiden lukemista ja vähentävät merkkien kirjavuutta. Ne ehkäisevät onnettomuuksia, varoittavat terveysvaaroista ja auttavat hätätilanteissa.

Turvallisuustietojen esittämisessä standardisoitu järjestelmä vähentää sekaannuksia ja onnettomuusriskejä. Tärkeitä turvallisuusmerkkejä on koottu standardiin ISO 7010:2012. Nyt standardiin on lisätty 5 uutta merkkiä: Hätävasara, Ilotulitteiden käyttö kielletty, Nojaaminen kielletty, Kielletty raskaana olevilta ja Varoitus: tukahduttava ilmaseos. Standardiin kuuluu runsaat 200 merkkiä.

Standardissa esitetään onnettomuuksien torjuntaa, palontorjuntaa, terveysvaaroja ja hätäpoistumista koskevat turvallisuusmerkit. Merkit jaetaan kielto-, määräys-, palotorjunta-, pelastus- ja varoitusmerkkeihin.

Merkkejä voidaan käyttää työpaikoilla ja julkisilla paikoilla, turvallisuusoppaissa ja -tiedotteissa, tuotemerkinnöissä sekä poistumissuunnitelmissa. Turvallisuusmerkit on siis tarkoitettu käytettäväksi kohteissa, joihin liittyy ihmisiin kohdistuvia riskejä. Standardin merkkejä ei käytetä liikenteessä.

Pelkät merkit omaan käyttöön

Kaikki standardin merkit ovat saatavana erikseen eps- ja jpg-tiedostoina. Jos käytätte merkkejä myytävissä tuotteissa, pyydättehän tarjouksen SFS:n markkinoinnista. Uusimmat kuvat ovat julkaisussa:

Standardin SFS-EN ISO 7010 edellisissä painoksissa olleet kuvat löytyvät vastaavista aiemmin julkaistuista tuotteista:

SFS-EN ISO 7010 kuvat Kuvatunnukset ja piirrosmerkit. Turvallisuusvärit ja turvallisuusmerkit. Rekisteröidyt turvallisuusmerkit
121,30 € (alv 0%), 150,41 € (alv 24%)
Vahvistettu 13.08.2012, kieli: suomi/englanti

Lisätiedot standardisoinnista

Suomen Standardisoimisliitto SFS ry
Kati Heiskanen
Asiantuntija
puh. 09 149 9331 (vaihde)
etunimi.sukunimi@sfs.fi