Lämpötilaherkkien tuotteiden kuljetuksessa, varastoinnissa ja jakelussa käytettävät lämpötilan rekisteröintilaitteet. Testaus, suorituskyky ja soveltuvuus
Tuote ladattavissa hetiToimitusaika on noin 1 - 2 työpäivääToimitusaika on 3 - 5 työpäivää.
Tämä asiakirja yksilöi lämpötilan rekisteröintilaitteiden tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet lämpötilaherkkien tuotteiden kuljettamista, varastointia ja jakelua varten lämpötilojen −80 °C ja +85 °C välillä. Se määrittelee testausmenetelmät, jotka mahdollistavat vaatimustenmukaisuuden määrittämisen laitteen sopivuudelle ja suoritusvaatimuksille. Sitä sovelletaan koko lämpötilan rekisteröintijärjestelmään. Lämpöanturi(t) voi(vat) olla integroitu rekisteröintilaitteeseen tai olla erillään siitä [ulkoinen anturi tai ulkoiset anturit]. Tämä asiakirja antaa muutamia vaatimuksia koskien rekisteröintilaitteen anturien sijoittelua ottaen huomioon käyttötilanteet kuten kuljetus, varastointi ja jakelu. HUOM. Esimerkkejä lämpötilaherkkien tuotteiden kuljettamisesta, varastoimisesta ja jakelusta lämpötilojen −80 °C ja +85 °C välillä ovat jäähdytetyt, jäädytetyt, pakastetut, syväjäädytetyt ja pikajäädytetyt elintarvikkeet, jäätelö, tuore ja lämmin ruoka, lääkeaineet, veri, sisäelimet, kemikaalit, biologiset materiaalit, elektroniset ja mekaaniset laitteet, kukat, kasvit, sipulit, raaka-aineet ja nesteet, eläimet, taide ja sisustustavarat.
Tämän julkaisun valmistelusta Suomessa vastaa Metalliteollisuuden Standardisointiyhdistys ry, puh. 09 19 231 (vaihde).
Sisällysluettelo
Esipuhe (CEN)
1 Soveltamisala
2 Velvoittavat viittaukset
3 Termit ja määritelmät
4 Toimintamallit
4.1 Yleistä
4.2 Lämpötilan rekisteröintilaitteen osat
4.3 Lämpötilan rekisteröintilaitteen laitearkkitehtuuri (tai kokoonpano)
5 Vaatimukset
5.1 Yleistä
5.2 Mittausalue
5.3 Tietojen suojaaminen muuttelulta
5.4 Asetusten lukitseminen
5.5 Tallentaminen
5.6 Itsenäinen virransyöttö
5.7 Kotelointiluokka
5.8 Sähköturvallisuus (soveltuvin osin)
5.9 Toiminnalliset ominaisuudet liittyen ulkopuolelta tuleviin sähköisiin vaikutuksiin
EN 13486:2001 Temperature recorders and thermometers for the transport, storage and distribution of chilled, frozen, deep-frozen/quick-frozen food and ice cream - Periodic verification
EN 13486:2023 Temperature recorders and thermometers for measuring the ambient or internal temperature for the transport, storage and distribution of temperature sensitive goods - Periodic verification
EN 60529:1991 Sähkölaitteiden kotelointiluokat (IP-koodi)
EN 13486:2001 Temperature recorders and thermometers for the transport, storage and distribution of chilled, frozen, deep-frozen/quick-frozen food and ice cream - Periodic verification
EN 13486:2023 Temperature recorders and thermometers for measuring the ambient or internal temperature for the transport, storage and distribution of temperature sensitive goods - Periodic verification
EN 60529:1991 Sähkölaitteiden kotelointiluokat (IP-koodi)
EN 61010-1:2010 Mittaukseen, säätöön ja laboratoriokäyttöön tarkoitettujen sähköisten laitteiden turvallisuusvaatimukset. Osa 1: Yleiset vaatimukset
EN IEC 61000-6-2:2019 Sähkömagneettinen yhteensopivuus (EMC). Osa 6-2: Yleiset standardit. Häiriönsieto teollisuusympäristöissä
EN IEC 61000-6-3:2021 Electromagnetic compatibility (EMC) - Part 6-3: Generic standards - Emission standard for equipment in residential environments
ISO/IEC 17025:2017 General requirements for the competence of testing and calibration laboratories
ISO/IEC 27001:2013 Information technology — Security techniques — Information security management systems — Requirements