Lyhenteet

Verkkokauppa

Takaisin

SFS-EN 16899:2016

Urheilu- ja vapaa-ajan välineet. Parkourvälineet. Turvallisuusvaatimukset ja testimenetelmät

Soveltamisala
Tässä eurooppalaisessa standardissa määritellään vaatimukset parkourvälineille, joita käyttävät pääasiassa vähintään 8-vuotiaat käyttäjät. Tässä eurooppalaisessa standardissa on otettu huomioon, että parkourissa parkouraaja itse päättää liikkeistään edetessään kontrolloidusti välineestä välineeseen tai rakenteeseen, joko pysyvästi asennettuun tai siirrettävään.
Vaatimuksilla on tarkoitus suojata parkouraajia vaaroilta, joita he eivät välttämättä pysty ennakoimaan käyttäessään välineitä niille tarkoitetulla tai kohtuudella ennustettavalla tavalla.
Tässä eurooppalaisessa standardissa määritellään myös vaatimukset, jotka koskevat välineiden asennusta ja huoltoa sekä itse parkouraluetta, välineiden korkeutta, liikkeen jatkuvuutta, välineiden sijoittelua ja erottelua muista alueista, kuten leikkikentistä ja pelikentistä (peliareenat).
HUOM. Kuten yllä mainitaan, tätä eurooppalaista standardia sovelletaan ainoastaan parkourvälineisiin ja niiden asennukseen ja kunnossapitoon, mutta ei esimerkiksi parkouraktiviteetteihin.

Tämän julkaisun valmistelusta Suomessa vastaa Yhteinen Toimialaliitto, www.ytl.fi.
Sisällysluettelo
Tuoteryhmä(t)
Sidokset
Velvoittavat viittaukset
EN 1177:2018 Impact attenuating playground surfacing - Methods of test for determination of impact attenuation
EN 206:2013+A2:2021 Concrete - Specification, performance, production and conformity
EN 335:2013 Durability of wood and wood-based products - Use classes: definitions, application to solid wood and wood-based products
Vahvistuspäivä
02.12.2016
Julkaisupäivä
24.01.2017
Painos
1
Sivumäärä
92
Julkaisun kieli
suomi/englanti

Takaisin