Lyhenteet

Verkkokauppa

Takaisin

SFS-EN 16844:2017 + A2:2019

Ulkonäön lääketieteellisen hoidon palvelut. Ei-kirurgiset hoidot

Soveltamisala
Tässä eurooppalaisessa standardissa käsitellään seuraavien ulkonäön ei-kirurgisten lääketieteellisten hoitojen vaatimuksia:
— pistoshoidot elimistössä hajoavilla täyteaineilla, botuliinihoidot ja mikroneulaus
— ihon pinnan säästävät osittaiset kuorinnat ja pinnalliset kuorinnat, laserhoidot ja vastaavat energiaan perustuvilla laitteilla tehtävät hoidot
— osittaiset ihon pinnan poistavat laserkuorinnat ja vastaavat energiaan perustuvilla laitteilla tehtävät hoidot ja keskisyvät kuorinnat; ja
— muut hoidot, kuten syvät kemialliset kuorinnat, ihon pinnan kokonaan poistavat laserkuorinnat ja väkäslankahoidot.
Tässä eurooppalaisessa standardissa annetaan suosituksia ulkonäön ei-kirurgisten lääketieteellisten hoitojen suorittamiseen sekä eettisiä ohjeita ja yleisiä toimintaperiaatteita, joiden mukaisesti ulkonäön hoitoalalla toimivat lääkärit ja muut tahot voivat tarjota ulkonäön lääketieteellisen hoidon palveluja. Suositukset koskevat itse toimenpiteitä sekä toimintoja niitä ennen ja niiden jälkeen.
Kaikki ulkonäön lääketieteellisen hoidon palvelut, jotka ulottuvat marraskettä syvemmälle tai joilla on - tai väitetään olevan - biologista vaikutusta marraskeden alla oleviin ihokerroksiin (joko instrumenttien tai laitteiden avulla tai ilman niitä), sisältyvät tämä eurooppalaisen standardin soveltamisalaan.
Standardin EN 16372 mukaiset ulkonäkökirurgian toimenpiteet ja hammaslääketieteelliset 1) toimenpiteet eivät kuulu tämän eurooppalaisen standardin soveltamisalaan.
Ulkonäön ei-lääketieteelliset hoidot (tatuoinnit ja käsittelyt, jotka eivät ulotu marraskettä syvemmälle), joita voivat lain sallimana tehdä henkilöt ilman lääkärin koulutusta (esim. tatuoijat, kosmetologit), eivät kuulu tämän eurooppalaisen standardin soveltamisalaan.

Tämän julkaisun valmistelusta Suomessa vastaa Yhteinen Toimialaliitto, www.ytl.fi.
Sisällysluettelo
Sidokset
Velvoittavat viittaukset
Tässä julkaisussa ei ole velvoittavia viittauksia
Vahvistuspäivä
16.08.2019
Julkaisupäivä
08.10.2019
Painos
1
Sivumäärä
87
Julkaisun kieli
suomi/englanti

Takaisin