Lyhenteet

Verkkokauppa

Takaisin

SFS-EN 166

Henkilökohtainen silmiensuojaus. Vaatimukset

Soveltamisala
1 Soveltamisala
Tämä eurooppalainen standardi määrittelee erityyppisten henkilökohtaisten silmiensuojainten toimintavaatimukset ja siinä käsitellään seuraavia yleisiä seikkoja:
— nimityksiä
— luokittelua
— kaikkiin silmiensuojaimiin sovellettavia yleisiä vaatimuksia
— erityisvaatimuksia ja valinnaisia lisävaatimuksia
— vaatimusten, testausten ja käyttösovellusten kohdentamista
— merkintää
— käyttöohjeita.
Erityyppisten suodatinlinssien läpäisyvaatimukset on annettu erikseen muissa standardeissa (ks. kohta 2).
Tätä eurooppalaista standardia sovelletaan kaikentyyppisiin henkilökohtaisiin silmiensuojaimiin, joita käytetään erilaisia teollisuudessa, laboratorioissa, oppilaitoksissa, tee-se-itse -toiminnassa jne esiintyviä vaaroja vastaan, jotka voivat vahingoittaa silmiä tai heikentää näkökykyä, lukuun ottamatta vaaroja, jotka aiheutuvat ydin-, röntgen- tai lasersäteilystä tai infrapunasäteilystä, jota alhaisessa lämpötilassa olevat lähteet säteilevät.
Tämän standardin vaatimukset eivät koske niitä silmiensuojaimia, joille on erikseen olemassa täydelliset standardit, kuten lasersilmiensuojaimia, aurinkolaseja yleiskäyttöön jne., jollei mainituissa standardeissa erityisesti viitata tähän standardiin.
Tämän standardin vaatimukset koskevat hitsauksessa ja vastaavissa menetelmissä käytettäviä linssejä, mutta eivät koske hitsauksessa ja vastaavissa menetelmissä käytettäviä silmien- ja kasvojensuojaimia, joiden vaatimukset ovat standardissa EN 175.
Silmiensuojaimet, joissa on optisesti käyttäjän mukaan hiotut linssit, kuuluvat tämän standardin soveltamisalaan. Taittovoimakkuuden toleranssit ja muut mainittuja linssejä koskevat erityisvaatimukset ovat standardeissa EN ISO 8980-1 ja EN ISO 8980-2.

Tämän julkaisun valmistelusta Suomessa vastaa Suomen Standardisoimisliitto SFS ry, puh. 09 149 9331.
Sidokset
Velvoittavat viittaukset
Tässä julkaisussa ei ole velvoittavia viittauksia
Direktiivi
89/686/EEC Henkilönsuojaimet
2008/68/EC Vaarallisten aineiden sisämaankuljetuksista
2016/425

http://ec.europa.eu »
Vahvistuspäivä
04.03.2002
Julkaisupäivä
04.06.2004
Painos
2
Sivumäärä
68
Julkaisun kieli
suomi/englanti
Lisätietoa
Suomen Standardisoimisliitto SFS tarjoaa tämän julkaisun maksutta käyttöönne: Koronaviruksen torjunnassa ja hoidossa tarvittavien suojavarusteiden ja lääkinnällisten laitteiden tuotantoa halutaan vauhdittaa tarjoamalla niitä koskevat standardit toistaiseksi maksutta. Euroopan komissio ja standardisointijärjestöt CEN ja CENELEC sopivat asiasta perjantaina 20.3.2020. Lue lisää https://www.sfs.fi/ajankohtaista/uutiset/standardit_tarkea_tyokalu_koronaviruksen_torjunnassa.5369.newsPIKAOHJE: Kun haluat ladata julkaisun käyttöösi veloituksetta, kirjaudu SFS:n kauppaan. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy kaupan käyttäjäksi. Julkaisun saat ladattua sen tuotetietosivulta Avaa-painikkeesta.

Takaisin