Lyhenteet

- A / A +

Takaisin

ISO/TS 22003:2013:fi Kumottu

Elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmät. Elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmiä auditoivia ja sertifioivia elimiä koskevat vaatimukset

Tuote ladattavissa heti Toimitusaika on noin 1 - 2 työpäivää Toimitusaika on 3 - 5 työpäivää.
Soveltamisala
Tässä teknisessä spesifikaatiossa määritellään säännöt standardissa ISO 22000 esitettyjen vaatimusten (tai muiden määriteltyjen elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmiä koskevien vaatimusten) mukaisen elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmän auditoinnille ja sertifioinnille. Siinä esitetään myös asiakkaille tarpeellista tietoa ja varmistusta siitä, miten heidän toimittajiensa sertifiointi on myönnetty.Elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmän sertifiointi on kolmannen osapuolen vaatimustenmukaisuuden arviointitoimintaa (standardin ISO/IEC 17000:2005, kohdan 5.5 mukaisesti), ja elimet, jotka suorittavat tätä toimintaa, ovat kolmannen osapuolen vaatimustenmukaisuuden arviointielimiä.HUOM. 1 Tässä teknisessä spesifikaatiossa termejä tuote ja palvelu käytetään erillisinä (mikä poikkeaa standardissa ISO/IEC 17000 esitetystä tuotteen määritelmästä).HUOM. 2 Tätä teknistä spesifikaatiota voidaan käyttää vaatimusasiakirjana sertifiointielinten akkreditoinneissa tai vertaisarvioinneissa, kun ne hakevat tunnustusta pätevyydelleen sertifioida elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmiä standardissa ISO 22000 esitettyjen vaatimusten suhteen. Se on myös tarkoitettu vaatimusasiakirjaksi viranomaisille ja teollisuusjärjestöille, jotka osallistuvat sertifiointielimen suoraan tunnustamiseen, kun sertifiointielin varmentaa, että elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmä täyttää standardissa ISO 22000 esitetyt vaatimukset. Jotkin tämän asiakirjan vaatimuksista saattavat olla hyödyksi myös muille tahoille, jotka osallistuvat tällaisten sertifiointielinten vaatimustenmukaisuuden arviointiin samoin kuin muiden sellaisten elinten vaatimustenmukaisuuden arviointiin, jotka harjoittavat elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmien sertifiointia käyttäen lisäkriteereitä tai muita kuin standardissa ISO 22000 esitettyjä vaatimuksia.Elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmän sertifiointi ei takaa elintarvikeketjussa toimivan organisaation tuotteiden turvallisuutta tai tarkoitukseensopivuutta. Standardissa ISO 22000 edellytetään kuitenkin, että organisaatio täyttää kaikki elintarviketurvallisuuteen liittyvät sen toimintaan sovellettavat lakisääteiset vaatimukset hallintajärjestelmänsä avulla.HUOM. 3 Elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmän sertifiointi standardin ISO 22000 perusteella on halllintajärjestelmäsertifiointi eikä tuotesertifiointi.Muut elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmien käyttäjät voivat hyödyntää tässä teknisessä spesifikaatiossa esitettyjä käsitteitä ja vaatimuksia, kunhan vaatimuksia sovelletaan tarvittavalla tavalla.

Tämän julkaisun valmistelusta Suomessa vastaa SFS Suomen Standardit, puh. 09 149 9331.
Sisällysluettelo
Sidokset
Velvoittavat viittaukset
ISO/IEC 17000:2004 Conformity assessment — Vocabulary and general principles
ISO/IEC 17021:2011 Conformity assessment — Requirements for bodies providing audit and certification of management systems
ISO 22000:2005 Food safety management systems — Requirements for any organization in the food chain
Vahvistuspäivä
11.11.2016
Kumouspäivä
21.09.2022
Painos
1
Sivumäärä
61
Julkaisun kieli
suomi/englanti

Takaisin