Lyhenteet

- A / A +

Takaisin

SFS-EN ISO 4267-2:en

Petroleum and liquid petroleum products. Calculation of oil quantities. Part 2: Dynamic measurement (ISO 4267-2:1988)

Tuote ladattavissa heti Toimitusaika on noin 1 - 2 työpäivää Toimitusaika on 3 - 5 työpäivää.
Soveltamisala
Soveltamisala
Tämä kansainvälinen standardi määrittelee mineraaliöljymäärien laskennassa käytettävän termistön (sanaston ja tunnukset). Tapauksissa, joissa öljyteollisuudessa on ollut käytössä samasta suureesta useampia eri termejä, on standardiin valittu parhaimpana pidetty.
Tämä kansainvälinen standardi määrittelee myös yhtälöt, joiden avulla voidaan laskea sekvenssit, pyöristykset ja merkitsevät numerot käytettäväksi suureiden laskennassa. Standardissa on lisäksi valmiiksi lasketut taulukot korjauskertoimista käytettäväksi mikäli niitä ei haluta erikseen laskea käsin tai tietokoneella. Standardissa käsitellään myös koestimen perustilavuuksien laskentaa, mittakertoimia sekä mittausraportteja.
Tätä kansainvälistä standardia sovelletaan nestemäisten hiilivetyjen, mukaanlukien nestekaasut, määrän mittaamiseen tilavuusmittareilla ja koestimilla. Kaksifaasiset nesteet eivät kuulu standardin soveltamisalaan (vaikka se saattaakin olla hyödyllinen niiden mittauksissa) lukuunottamatta tapauksia, joissa raakaöljyyn on sekoittunut kiintoainetta tai vettä.

Tämän julkaisun valmistelusta Suomessa vastaa SFS Suomen Standardit, puh. 09 149 9331.
Sisällysluettelo
Sidokset
Velvoittavat viittaukset
Tässä julkaisussa ei ole velvoittavia viittauksia
Vahvistuspäivä
10.02.1997
Julkaisupäivä
21.09.2001
Painos
1
Sivumäärä
31
Julkaisun kieli
englanti

Takaisin