Lyhenteet

- A / A +

Takaisin

SFS-EN 14710-1 + A2

Palopumput. Keskipakopalopumput ilman alkuimulaitetta. Osa 1: Luokittelu, yleis- ja turvallisuusvaatimukset

Tuote ladattavissa heti Toimitusaika on noin 1 - 2 työpäivää Toimitusaika on 3 - 5 työpäivää.
Soveltamisala
Tätä asiakirjaa sovelletaan keskipakopumppuihin, joissa ei ole alkuimulaitetta ja joita käytetään palonsammutukseen jollain seuraavista tavoista:
— kellupumppuina (FPN-F)
— uppopumppuina (FPN-S)
— paineenkorotuspumppuina (FPN-B).
Keskipakopalopumpuksi, jossa ei ole alkuimulaitetta, katsotaan imu- ja paineyhteiden sekä akselin päiden välinen osa.
Tätä asiakirjaa sovelletaan keskipakopalopumppuihin, joissa ei ole alkuimulaitetta ja joita käytetään ympäristön lämpötilassa −15...40 °C.
HUOM. 1 Erityisolosuhteissa ympäristön lämpötila voi olla −30 °C, ks. kohta 6.11.
Tämä asiakirja ei koske keskipakopalopumppuja, joissa ei ole alkuimulaitetta ja jotka toimivat yksistään käsivoimalla.
Tätä asiakirjaa ei sovelleta keskipakopalopumppuihin, joissa ei ole alkuimulaitetta ja joita on tarkoitus käyttää vaihdettavina laitteina (esim. jotka käyttäjä voi yhdistää toiseen koneeseen tai ajoneuvoon, josta ne saavat käyttövoimansa).
Tämä asiakirja ei koske keskipakopalopumppuja, joissa ei ole alkuimulaitetta ja joiden nimellispaine pN on yli 15 bar.
HUOM. 2 Korkeapainepumppuja, joissa on alkuimulaite, käsitellään standardeissa EN 1028–1 ja EN 1028–2.
Tässä asiakirjassa määritellään luokittelu sekä yleisvaatimukset keskipakopalopumpuille, joissa ei ole alkuimulaitetta ja joiden nimellistuotto on korkeintaan 10 000 l/min.
Tässä asiakirjassa käsitellään kohdassa 4 lueteltuja merkittäviä vaaroja sekä vaaratilanteita ja vaarallisia tapahtumia, joita esiintyy keskipakopalopumppujen, joissa ei ole alkuimulaitetta, käyttöönoton, käytön ja huollon aikana, kun niitä käytetään tarkoitetulla tavalla ja valmistajan ennakoimissa olosuhteissa.
Tässä asiakirjassa ei käsitellä yleis- ja turvallisuusvaatimusten, turvatoimien tai molempien yksityiskohtaista todentamista. Ne sisältyvät standardiin EN 14710-2 ”Yleis- ja turvallisuusvaatimusten todentaminen”.
Tässä asiakirjassa ei käsitellä meluhaittoja.
Tässä asiakirjassa ei käsitellä käyttömoottoreiden tai imu- ja paineliittimiin liitettävien lisälaitteiden suunnittelua tai valmistusta koskevia teknisiä turvallisuusvaatimuksia. Standardi ei kata riskejä, jotka aiheutuvat suoraan pumppukoneikkojen kanto-, kuljetus- ja siirtovälineistä käytön aikana tai käyttökertojen välillä, eikä se sisällä voimansiirtolaitteita koskevia vaatimuksia. Tämä asiakirja ei myöskään kata
— käytöstä poistamisesta johtuvia vaaroja
— vaaroja, jotka aiheutuvat pumpun käytöstä tietynlaisessa ympäristössä (esim. käytön aikainen liikenne maanteillä, räjähdysvaaralliset tilat).
Tämä asiakirja ei koske keskipakopalopumppuja, joissa ei ole alkuimulaitetta ja jotka on valmistettu ennen tämän asiakirjan julkaisupäivämäärää.

Tämän julkaisun valmistelusta Suomessa vastaa SFS Suomen Standardit, puh. 09 149 9331.
Sisällysluettelo
Sidokset
Velvoittavat viittaukset
EN 14710-2:2005 Fire-fighting pumps - Fire-fighting centrifugal pumps without primer - Part 2: Verification of general and safety requirements
EN 349:1993 Safety of machinery - Minimum gaps to avoid crushing of parts of the human body
EN 547-2:1996+A1:2008 Safety of machinery - Human body measurements - Part 2: Principles for determining the dimensions required for access openings
Direktiivi
98/37/EC Koneturvallisuus
2006/42/EC Koneturvallisuus

http://ec.europa.eu »
Vahvistuspäivä
09.03.2009
Julkaisupäivä
16.04.2010
Painos
1
Sivumäärä
58
Julkaisun kieli
suomi/englanti

Takaisin