Lyhenteet

- A / A +

Takaisin

SFS 5989

Lähde- ja tekstiviitteitä koskevat ohjeet

Tuote ladattavissa heti Toimitusaika on noin 1 - 2 työpäivää Toimitusaika on 3 - 5 työpäivää.
Soveltamisala
Tässä kansallisessa standardissa esitetään lähdeviitteiden ja tekstiviitteiden laatimista koskevat ohjeet. Standardi antaa myös ohjeet latinalaisin aakkosin kirjoitettujen tekstiviitteiden käytöstä teoksissa, jotka eivät ole varsinaisia julkaisuluetteloita. Standardia voidaan soveltaa esimerkiksi asiakirjoihin, julkaisuihin, patentteihin, kartta-aineistoihin, erilaisiin sähköisiin aineistoihin (kuten tietokoneohjelmiin ja tietokantoihin), musiikkiin, äänitteisiin, painotuotteisiin, valokuviin, taideteoksiin, audiovisuaalisiin teoksiin sekä liikkuvaan kuvaan. Standardia voidaan soveltaa myös osakohteisiin, kuten kausijulkaisujen artikkeleihin, mutta se ei kata koneluettavia tekstiviitteitä eikä myöskään lakiviitteitä, joille on omia standardeja. Tieteellisten julkaisujen kirjoitusohjeet saattavat poiketa tästä standardista. Muun muassa tämän vuoksi SFS 5989 ei määrittele lähde- ja tekstiviitteiden esitystyyliä, kuten välimerkkien käyttöä. Esimerkeissä käytetyt muotoilut eivät ole ohjeellisia.
Liitteissä A ja B viitataan niihin tämän kansallisen standardin kohtiin, joissa esitetään painettujen ja sähköisten tietolähteiden teksti- tai lähdeviitteitä koskevat vaatimukset. Liitteessä C on esimerkkejä tämän standardin mukaisista lähdeviitteistä.
SFS 5989 perustuu standardiin ISO 690:2010 Information and documentation – Guidelines for bibliographic references and citations to information resources.

Tämän julkaisun valmistelusta Suomessa vastaa SFS Suomen Standardit, puh. 09 149 9331.
Sidokset
Velvoittavat viittaukset
Tässä julkaisussa ei ole velvoittavia viittauksia
Tekninen komitea
Vahvistuspäivä
13.08.2012
Julkaisupäivä
31.08.2012
Painos
1
Sivumäärä
41
Julkaisun kieli
suomi

Takaisin