Lyhenteet

- A / A +

Takaisin

SFS-EN ISO 14554-1

Hitsauksen laatuvaatimukset. Metallien vastushitsaus. Osa 1: Kattavat laatuvaatimukset

Tuote ladattavissa heti Toimitusaika on noin 1 - 2 työpäivää Toimitusaika on 3 - 5 työpäivää.
Soveltamisala
Tässä standardissa annetaan vaatimukset, jolla osoitetaan valmistajan tai alihankkijan kyky valmistaa annetut laatuvaatimukset täyttäviä hitsattuja rakenteita seuraavissa tapauksissa:
― sopimuksissa osapuolten kesken
― sovellutusstandardissa
― viranomaisvaatimuksissa.
Kaikkia tämän standardin mukaisia vaatimuksia voidaan ottaa käyttöön tai valmistaja voi valikoiden poistaa sellaisia, jotka eivät sovellu ko. rakenteeseen. Vaatimukset muodostavat joustavan perustan hitsauksen valvontaan, kun annetaan erityisvaatimuksia:
― Tapaus 1 – vastushitsaussopimuksissa, jotka vaativat valmistajalta tai alihankkijalta EN ISO 9001 [4] mukaista laatujärjestelmää.
― Tapaus 2 – vastushitsaussopimuksissa, jotka vaativat valmistajalta tai alihankkijalta muuta kuin EN ISO 9001 mukaista laatujärjestelmää.
― Tapaus 3 – vastushitsaukselle, kun valmistaja tai alihankkija laatii laatujärjestelmää.
― Tapaus 4 – vastushitsaukselle viittaamalla sovellutusstandardeihin tai osapuolten välisiin sopimuksiin, vaikka tällaisissa tapauksissa on tarkoituksenmukaisempaa käyttää standardia ISO 14554-2.
Tämä standardi
― on riippumaton hitsattavasta rakennetyypistä
― määrittää hitsauksen laatuvaatimukset sekä konepajassa että asennuspaikalla
― edellyttää ohjeita, jotka kuvaavat valmistajien kykyä valmistaa hitsattuja rakenteita annettujen vaatimusten mukaisesti
― voi toimia perustana arvioitaessa valmistajan hitsausvalmiuksia.
Yleiset valintaohjeet ja käyttö esitetään standardissa ISO 3834-1, mutta vastushitsaukselle määritetään vain kattavat ja peruslaatuvaatimukset. Liitteessä A esitetään yhteenveto, jossa verrataan standardien ISO 14554-1 ja ISO 14554-2 mukaiset laatuvaatimukset toisiinsa.

Tämän julkaisun valmistelusta Suomessa vastaa Metalliteollisuuden Standardisointiyhdistys ry, puh. 09 19 231 (vaihde).
Sisällysluettelo
Sidokset
Velvoittavat viittaukset
ISO 3834-1:2005 Quality requirements for fusion welding of metallic materials -- Part 1: Criteria for the selection of the appropriate level of quality requirements
Vahvistuspäivä
27.01.2014
Julkaisupäivä
04.07.2014
Painos
2
Sivumäärä
31
Julkaisun kieli
suomi/englanti

Takaisin