Lyhenteet

- A / A +

Takaisin

SFS-EN ISO 13856-3

Koneturvallisuus. Kosketuksen tunnistavat turvalaitteet. Osa 3: Tuntopuskureiden, tuntolevyjen, tuntoköysien ja vastaavien laitteiden suunnittelun ja testauksen yleiset periaatteet

Tuote ladattavissa heti Toimitusaika on noin 1 - 2 työpäivää Toimitusaika on 3 - 5 työpäivää.
Soveltamisala


Standardin ISO 13856 tässä osassa esitetään suunnittelun ja testauksen yleiset periaatteet ja määritellään vaatimukset koskien erillisellä kuittaustoiminnolla varustetuille ja ilman kuittaustoimintoa oleville kosketuk¬sen tunnistaville turvalaitteille, joita ei ole määritelty standardeissa ISO 13856-1 tai ISO 13856-2, ja joista suurin osa valmistetaan erityissovelluksiin ja jotka eivät ole ”hyllytavaraa”.
Standardin ISO 13856 tässä osassa annetaan myös erityisvaatimuksia seuraaville kosketuksen tunnistaville turvalaitteille:
a)tuntopuskurit
b)tuntolevyt
c)tuntoköydet (köysilähestymispysäytin).
Standardissa käsitellään kosketuksen tunnistavan laitteen suunnittelua turvallisuuden ja luotettavuuden kannalta eikä niinkään sen soveltuvuutta johonkin tiettyyn sovellukseen.
HUOM. 1 Turvallisuuden ja luotettavuuden välinen suhde, ks. ISO 13849-1:2006, 4.2.
HUOM. 2 Koneen valmistaja ja/tai hyödyntäjä on vastuussa riskin arviointiin perustuvan soveltuvantyyppisen suojalaitteen asentamisesta.
Standardia ei voi käyttää
—mihinkään tiettyihin sovelluksiin liittyvien kosketuksen tunnistavien turvalaitteiden mittojen määrittämi¬seen, tai
—standardin EN 60204-1 mukaisiin normaaleissa koneen toiminnoissa käytettäviin pysäytyslaitteisiin, hätäpysäytys mukaan luetettuna.
HUOM. 3 Tiettyjen sovellusten erityisvaatimukset on tarkoitus esittää asiaan liittyvissä C-tyypin standardeissa (ks. ISO 12100 ja johdanto).
Lisävaatimukset voivat olla tarpeen, kun kosketuksen tunnistavia turvalaiteita käytetään paikoissa, joihin myös vanhukset, vammaiset tai lapset pääsevät.
HUOM. 4 Vaikka standardissa annetaan sähkömagneettisilta häiriöiltä suojaamista koskevia vaatimuksia, niitä ei ole tarkoitettu kattamaan kaikkia sähkömagneettisen yhteensopivuuden (EMC) näkökohtia.


Tämän julkaisun valmistelusta Suomessa vastaa Metalliteollisuuden Standardisointiyhdistys ry, puh. 09 19 231 (vaihde).
Sisällysluettelo
Sidokset
Velvoittavat viittaukset
Tässä julkaisussa ei ole velvoittavia viittauksia
Direktiivi
2006/42/EC Koneturvallisuus

http://ec.europa.eu »
Vahvistuspäivä
02.09.2013
Julkaisupäivä
12.12.2014
Painos
1
Sivumäärä
126
Julkaisun kieli
suomi/englanti

Takaisin