Lyhenteet

- A / A +

Takaisin

SFS-EN 1040:en

Chemical disinfectants and antiseptics. Quantitative suspension test for the evaluation of basic bactericidal activity of chemical disinfectants and antiseptics. Test method and requirements (phase 1)

Tuote ladattavissa heti Toimitusaika on noin 1 - 2 työpäivää Toimitusaika on 3 - 5 työpäivää.
Soveltamisala
Tämä eurooppalainen standardi esittää bakteereja tappavan vaikutuksen toteamiseen tarvittavan testausmenetelmän ja vähimmäisvaatimukset kemiallisille desinfektioaineille ja antiseptisille aineille, jotka muodostavat yhtenäisen, fysikaalisesti muuttumattoman yhdisteen vedessä. Tuotteet on mahdollista testata vain kun pitoisuus on 80 % tai alle, sillä testiorganismien ja veden lisääminen laimentaa aina näytettä.
Tätä standardia sovelletaan elintarviketeollisuudessa ja muilla teollisuuden aloilla, kotitalouksissa, julkisella sektorilla sekä lääke-ja eläinlääketieteessä käytettäviin aktiivisiin aineisiin (antibakteerisiin torjunta-aineisiin) ja kehitteillä oleviin yhdisteisiin. Standardia sovelletaan myös kemiallisten desinfektioaineiden ja antiseptisten aineiden bakteereja tappavan vaikutuksen arviointiin, jos asianmukaisia standardeja ei ole saatavilla.
HUOM. 1 Tämä standardi ei arvioi tuotteen soveltumista käyttötarkoitukseensa.
HUOM. 2 Tämä menetelmä vastaa vaiheen 1 testiä (ks. liite F).

Tämän julkaisun valmistelusta Suomessa vastaa Yhteinen Toimialaliitto, www.ytl.fi.
Sidokset
Velvoittavat viittaukset
EN 12353:2013 Chemical disinfectants and antiseptics - Preservation of test organisms used for the determination of bactericidal (including Legionella), mycobactericidal, sporicidal, fungicidal and virucidal (including bacteriophages) activity
EN 12353:2021 Chemical disinfectants and antiseptics - Preservation of test organisms used for the determination of bactericidal (including Legionella), mycobactericidal, sporicidal, fungicidal and virucidal (including bacteriophages) activity
Vahvistuspäivä
26.06.2006
Julkaisupäivä
21.07.2006
Painos
2
Sivumäärä
41
Julkaisun kieli
englanti

Takaisin